Pasta met groene asperges, burrata en zongedroogde tomaat
Pasta met groene asperges, burrata en zongedroogde tomaat
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr aspergetips
- 200 gr fusili
- 150 ml kookroom
- 6 zongedroogde tomaat (+ 2 el olie uit de pot)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bol burrata
- 1 citroen
- peper en zout
- olijfolie om in te bakken
Deze gevulde pasta is een echte aanrader voor liefhebbers van romige pasta recepten. De burrata is heerlijk bij de zongedroogde tomaat en beetgare groene asperges.
Hoe lang duurt het bereiden van groene aspergetips?
De aspergetips hebben niet veel tijd nodig om beetgaar te worden. De asperges hoeven slechts een paar minuten geroerbakt te worden tot deze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voor dit recept gebruik ik de lekkerste groene asperges, namelijk die van Tasty Spears. De Tasty Spears asperges kun je onder andere kopen bij Crisp.
Andere recepten met asperge tips:
- Bruschetta met geitenkaas en groene asperge tips
- Groene asperges en zalm in mosterdsaus
- Risotto met groene asperges, champignons en geitenkaas
- Lasagne met groene asperges, ricotta en spinazie
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Halveer de groene aspergetips. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
Stap 2
Kook de fusili gaar volgens de aanwijzingen volgens de verpakking.
Stap 3
Verhit de olijfolie aan in een pan en fruit hier de ui aan en voeg de knoflook toe na een paar minuten. Roerbak en voeg na nogmaals 2 minuten de groene aspergetips toe en indien er een beetje olie van de pot zongedroogde tomaten is, hier ook 2 eetlepels van toe. Roerbak 5 minuten en voeg vervolgens zongedroogde tomaten, kookroom, peper, zout en het sap van de citroen toe. Verwarm 2 minuten.
Stap 4
Giet de pasta af en voeg de pasta bij de roomsaus met groenten. Meng goed tot de roomsaus vermengd is met de pasta.
Stap 5
Serveer de fusili met groene asperges en zongedroogde tomaten met burrata en eventueel een beetje extra zwarte peper.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link