Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan Indiase butter masala curry

Vegan Indiase butter masala curry

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Saus:

  • 1 kleine rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl garam masala
  • 3 tl kardemom peultjes of 1/2 kardemom poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • een snuf chili poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 grel gr cashewnoten + 3 el water
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 150 ml water
  • zout
  • (kokos) olie

Marinade:

  • 1 verpakking Pulled Oats Naturel
  • 1 el citroensap
  • 2 el water
  • 1 el olie
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl /2 knoflook poeder
  • 1 tl /2 kurkuma
  • zout

Voor erbij:

  • 2 -4 naan broodjes
  • rijst
  • koriander

Benodigdheden:

  • Blender of keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Butter masala is een heerlijke Indiase curry die vaak met paneer gegeten wordt. Ik maakte er een vegan variant van door deze met Pulled Oats te maken. De curry is heerlijk romig doordat het met cashewnoten gemaakt wordt.

Indiase butter masala curry met gemarineerde Pulled Oats

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik echt dol ben op een goede curry. Het liefst een Indiase curry, dus vandaar dit recept voor butter masala. Deze wordt dus vaak gemaakt met paneer, dit is een Indiase kaas. Die paneer vervang ik door Pulled Oats! Dit is een eiwitrijke vleesvervanger gemaakt van havermout, tuinbonen en erwten. Het is perfect om te marineren, het nam mijn marinade van Indiase kruiden ontzettend goed op. Heerlijk!

Recepten met Pulled Oats

Mocht je nu nieuwsgierig zijn wat je nog meer van Pulled Oats kunt maken, neem dan eens een kijkje bij de andere Pulled Oats recepten! Ik maakte namelijk lekkere summer rolls met Pulled Oats en een mango dip en een lekkere vegetarische bolognese saus met courgette pasta. Je hebt het misschien al in de gaten; ik ben gek op deze vleesvervanger!

Bereiding

Stap 1

Week de cashewnoten in een laagje heet water, net zoveel tot de cashewnoten net onder water staan, ongeveer 3 eetlepels.

Stap 2

Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar zonder de Pulled Oats. Verdeel vervolgens de marinade over de Pulled Oats Naturel en laat marineren tijdens de rest van de kooktijd.

Stap 3

Snipper de rode ui fijn. Rasp de gember fijn en snijd de knoflook in plakjes. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Snijd de groene paprika in kleine blokjes.

Stap 4

Verhit een beetje (kokos)olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de gember, knoflook en kardemom peulen toe.

Stap 5

Voeg nu na wederom 2 minuten de tomatenpuree toe. Blijf goed door roeren en voeg dan snel de kruiden (garam masala, korianderpoeder, chili) erbij. Bak 2 minuten mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.

Stap 6

Maak in de tussentijd de cashewnoten room door de cashewnoten met het water te blenden tot een dikke room. Voeg dit bij de tomatenblokjes, maar houd een klein beetje over voor de garnering. Roer en voeg 150 ml water toe. Verwarm nog ongeveer 4-5 minuten mee. Laat dit vervolgens even afkoelen.

Stap 7

Blend de butter masala saus nu in de blender tot een gladde saus. Voeg terug in de pan, voeg de groene paprika erbij en laat op laag vuur verwarmen.

Stap 8

Verhit een beetje olie in een pannetje en bak de gemarineerde Pulled Oats licht krokant.

Stap 9

Maak de curry af door de Pulled Oats erdoorheen te mengen.

Stap 10

Hak de koriander fijn en verdeel over de curry. Maak de curry af door de achtergehouden cashew room lichtjes door de curry te roeren, zodat de room zichtbaar is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst vegetarisch curry aziatisch indiaas diner vegan bonen pulled oats butter masala

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴