Farro salade met artisjok en asperge
Farro salade met artisjok en asperge
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 150 -200 gram farro
- 150 gr oene asperge tips
- 100 gr cherrytomaten
- 300 gr artisjok harten
- 2 el zwarte olijven
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- ½ citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- peper & zout
- basilicum
- een paar handjes rucola, little gem of slasoort naar keuze
- feta naar smaak
Deze salade bevat de graan farro, een graan met een lekkere bite. Verder zit in de salade artisjok, asperge en cherrytomaat.
Wat is farro?
Kennen jullie de Italiaanse graan farro al? Op de bovenstaande foto moet je een beetje zoeken naar de farro, de granen worden verstopt onder allerlei lekkers namelijk. Samen met vriendin Mathilde heb ik gesmuld van dit recept, het is echt een aanrader als je op zoek bent naar een lekkere, maar toch vullende salade. Mijn variant is vegetarisch, maar je zou bijvoorbeeld spekjes toe kunnen voegen of een lekker stukje vis erbij bakken.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de over op 250 graden. Halveer de tomaatjes, plaats deze in een ovenschaal of bakplaat en strooi er wat peper en zout over. Daarna sprenkel je olijfolie over de tomaatjes. Rooster de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Kook de farro in ongeveer 8-10 minuten beetgaar.
Stap 3
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Deze mag je in een pannetje bakken totdat de ui glazig is. Maak de dressing door de balsamico, citroen, olijfolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de uien, gekookte farro en laat de smaken even intrekken.
Stap 4
Was de asperges en grill deze in een grillpan. Let op, de aspergetips zijn al snel beetgaar. Ondertussen snij je de olijven in ringetjes en halveer de artisjokken. Wanneer de asperges bijna klaar zijn, grill je nog even snel de halve artisjok harten.
Stap 5
Haal de tomaatjes uit de oven. Meng de gemarineerde farro samen met de sla naar keuze. Vervolgens beleg je je bord met de verschillende toppings; de tomaatjes, artisjokken, asperges, olijven en maak het af met wat lekker zachte feta. Maak af met wat blaadjes basilicum.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link