Ontbijt quesadilla met ei

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 grote tortilla's
  • 2 eieren
  • 75 gr spinazie
  • 1 tomaat
  • 4 champignons
  • 50 ml melk
  • 1 plakje cheddar
  • een handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken
  • ketchup

Wil je eens iets anders als ontbijt? Wat dacht je van een quesadilla gevuld met een roerei en veel groenten. Spinazie, tomaat en champignons zijn de beste combi!

Een hartig ontbijt met ei

Voor ons is een quesadilla misschien niet het meest standaard ontbijt, maar met ei, spinazie en champignons combineer je echte ontbijt ingrediënten tussen twee tortilla's. Een soort tosti, maar dan anders. Ik ben er zelf gek op! Je kunt experimenteren met verschillende soorten groenten, want paprika is bijvoorbeeld ook erg lekker in deze ontbijt quesadilla. Laat me zeker weten als je dit recept gemaakt hebt.

Bereiding

Stap 1

Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. verhit een beetje olie of boter in een pan en roerbak de champignons met de spinazie tot de spinazie geslonken is en de champignon goudbruin. Haal uit de pan en bewaar in een kommetje.

Stap 2

 Breek de eieren in een kommetje, voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw een beetje olie of boter in een pan en maak het roerei in ongeveer 3 minuten. Verwijder uit de pan en bewaar in een kommetje.

Stap 3

Verhit nogmaals een beetje olie in een pan en leg een tortilla in de pan. Verdeel het roerei over de tortilla, vervolgens de spinazie met champignons en de plakjes tomaat. Maak af met geraspte kaas en verdeel het plakje cheddar er overheen. Leg de quesadilla dicht met de overige tortilla. Bak ongeveer 3 minuten aan elke kant op laag vuur, maar controleer tussendoor goed of de tortilla niet te snel bakt.

Stap 4

Serveer eventueel met een beetje ketchup of chilisaus.

spinazie lunch tomaat ontbijt quesadilla ei vegetarisch champignons wraps
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media