Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Crostini met brie en cranberry compote

Crostini met brie en cranberry compote

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 stokbrood of een afbak stokbrood
  • 1 stuk brie van 200 gr
  • 12 tl -15 cranberry compote
  • 6 munt blaadjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ben jij ook gek op cranberry? Dan is dit recept voor knapperige crostini's met zachte brie en zelfgemaakte cranberry compote zeker iets voor jou. En echt, deze heb je zó gemaakt!

Brie en cranberry compote

Ja, dit is dus echt een heerlijke smaak combinatie. De brie is lekker zoutig en romig van smaak en dit past heerlijk bij de zoete cranberry compote. En dat allemaal op een lekker knapperig geroosterd broodje, klinkt goed toch? Die cranberry compote maak je natuurlijk helemaal zelf. Dit kun je doen volgens mijn recept voor cranberry compote, eentje die lekker snel is! Dat klinkt vast goed toch? En zo heb je bij elkaar een heerlijk feestelijk hapje. Misschien wel een lekker kerst recept?

Wat is het verschil tussen een crostini en bruschetta?

Die vraag spookte dus door mijn hoofd tijdens het maken van dit recept. Wat is nu eigenlijk wat? Nou, dat heb ik eventjes uitgezocht. Een crostini is sowieso altijd knapperig, dun stukje stukbrood dat vaak geroosterd wordt boven houtskool. Of ja, tegenwoordig gewoon in de oven. Daarna wordt het belegd met een lekkere topping die vaak uitgesproken is van smaak. Bruschetta is vaker een groter stukje brood, al is dat tegenwoordig niet altijd meer het geval. Na het roosteren wordt bruschetta dan belegd met bijvoorbeeld een tomatensalade. Nou, eigenlijk is echt niet echt veel verschil, op de grootte van het brood na. Als je het mij vraagt dan he ;).

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd het stokbrood in plakjes, ongeacht of je een afbak stokbrood of een reeds afgebakken stokbrood gebruikt. Rooster deze krokant in ongeveer 8 minuten. Laat vervolgens even afkoelen.

Stap 3

Snijd de blaadjes munt in dunne reepjes. Snijd de brie in plakjes en leg op afgebakken plakjes stokbrood. Voeg ongeveer 1 theelepel cranberry compote toe per crostini. Leg dit boven op de brie.

Stap 4

Maak af met de reepjes munt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

voorgerechten vegetarisch cranberry hapjes & snacks brie kerst oud & nieuw bruschetta crostini

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴