Zoete aardappel soep met tomaat
Zoete aardappel soep met tomaat
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappel in blokjes
- 200 gr wortel in blokjes
- 3 tomaten
- 1.2 liter water
- 2 bouillon blokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 2 lente uien
- 1 rode peper (naar smaak)
- optioneel: ter garnering alfalfa
Een heerlijke zoete aardappelsoep met tomaat. Deze soep is een beetje pittig door de toevoeging van rode peper. Lekker als lunch gerecht, of als maaltijdsoep met een broodje erbij!
Rode peper
Heerlijk om rode peper toe te voegen aan het recept, maar wees voorzichtig hiermee. Je wilt namelijk niet dat de soep te pittig wordt. Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak kun je de hoeveelheid toevoegen. Houd je van lekker pittig? Voeg dan zeker een hele rode peper toe!
Als lunchgerecht of maaltijdsoep
Beide is mogelijk hoor! Als lunch heb je echt voldoende aan een kommetje en wanneer je een hoofdmaaltijd ervan wilt maken zou ik het een lekker broodje erbij eten. De zoete aardappel is wel erg vullend, dus je zult zeker een lekker vol gevoel hebben. Oh, natuurlijk kun je de soep makkelijk in porties invriezen.
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook en snijd de rode peper in ringen.
Stap 2
Fruit de ui aan en voeg na 2 minuten knoflook toe. Voeg de blokjes zoete aardappel ook toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan ook de wortel en de helft van de rode peper toe.
Stap 3
Snijd de tomaten ook in blokjes. Voeg eerst tomatenpuree toe aan de zoete aardappel en dan de blokjes met tomaten. Bak dit een paar minuten mee en voeg vervolgens met water en de bouillonblokjes toe. Kook ongeveer 10 minuten.
Stap 4
Snijd de lente uien en eventueel de overige rode peper in ringen ter garnering.
Stap 5
Pureer de soep, voeg extra water toe indien nodig en garneer de soep met lente uien, rode peper en alfalfa.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link