Bulgur met paddenstoelen

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 160 gr bulgur
  • 5 gr dragon
  • 1 witte ui
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 el balsamico
  • 1 tomaat
  • peper en zout

Dressing:

  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn

Dit is een makkelijke en snelle maaltijden, voor van die dagen dat je niet veel zin hebt om in de keuken te staan. Een voedzaam recept met kruidige bulgur en veel paddenstoelen.

Smaakvolle, kruidige bulgur

Ik laat graag de bulgur gaar stomen, omdat de bulgur dan nog een lekkere bite heeft. Daarom bereid ik de bulgur op dezelfde manier als ik couscous bereid, met kokend water er overheen en vervolgens met de deksel op de pan laten stomen. De bulgur heeft dan ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden, maar je hebt er geen omkijken naar. Deze bulgur wordt op smaak gebracht met verse dragon, maar ook dille of tijm is erg lekker.

Bereiding

Stap 1

Kook water en voeg de bulgur in een pan met deksel. Giet het kokend water over de bulgur heen, voeg een beetje peper en zout toe en voeg de deksel op de pan. Laat dit in 20 minuten gaar worden.

Stap 2

Hak de dragon fijn. Snipper het uitje en bak het uitje zachtjes in een beetje olie. Snijd ook de tomaat in kleine stukjes en voeg dit de laatste 2 minuten bij de ui. Haal uit de pan, meng de helft van de gehakte dragon er doorheen en zet aan de kant.

Stap 3

Snijd de paddenstoelen in stukjes en bak dit ook in de pan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten het balsamico zijn toe en blijf goed roeren. Haal uit de pan en voeg de andere helft van de dragon er aantoe.

Stap 4

Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen.

Stap 5

Meng, als de bulgur gaar is het mengsel van ui en tomaat door de bulgur en de dressing en serveer met de paddenstoelen.

tomaat hoofdgerechten bulgur vegetarisch diner makkelijk & snel paddenstoelen midden-oosten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media