Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lasagne met groene asperges, ricotta en spinazie

Lasagne met groene asperges, ricotta en spinazie

Bereidingstijd: 15 min.

Oventijd 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr groene asperge tips
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 5 vellen lasagne
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Tomatensaus

  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 sjalot of ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze lasagne rolletjes zien er onwijs mooi uit op tafel. De rolletjes zijn gevuld met een spinazie en ricotta mengsel en met groene asperge tips. In een heerlijke tomatensaus en afgemaakt met Parmezaanse kaas.

Een feestelijk recept met groene asperges

De groene asperges stelen natuurlijk de show in dit recept, omdat ze zo mooi uit de lasagne rolletjes piepen. In dit recept gebruik ik groene asperge tips, zodat de asperges goed gaar worden in de oven en deze er mooi uit zien in het gerecht. De asperges van Tasty Spears zijn de lekkerste asperges, omdat ze heerlijk smaakvol zijn.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Tasty Spears asperges.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pannetje en fruit het uitje aan. Voeg, zodra de ui glazig ziet, ook de knoflook toe en fruit nog een paar minuten aan. Voeg hierbij de tomaten blokjes met Italiaanse kruiden en laat ongeveer 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Breng een pan met water aan de kook. Snijd 1 cm van de onderkant van de groene asperge tips en was goed. 

Stap 4

Kook de lasagne vellen al dente ofwel beetgaar. Kook deze dus niet te gaar, de lasagne gaat nog de oven in. 

Stap 5

Roerbak spinazie in een pan, druk al het vocht eruit en snijd fijn. Voeg dit samen met ricotta en breng goed op smaak met peper en zout.

Stap 6

Voeg ongeveer 2/3 van de tomaten saus op de onderkant van een ovenschaal. Neem een vel lasagne en verdeel 1/5 van het ricotta mengsel in het midden van het vel, maar wel van boven tot onder. Leg hier ongeveer 5 stuks asperge tips op en rol dicht. Leg in de ovenschaal met tomatensaus en herhaal tot de ingrediënten op zijn. Maak af met de overgebleven tomatensaus en Parmezaanse kaas.

Stap 7

Bak af in de oven in ongeveer 25 minuten. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten asperge pasta vegetarisch italiaans kerst diner ricotta lasagne groene asperge

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴