Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 100 gr feta kaas
  • 100 gr cherry tomaat
  • 20 gr kiemoenten
  • 125 ml roeryoghurt
  • 4 gr verse peterselie
  • 1 teen
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Budget time again! Het is weer tijd voor het derde budgetrecept voor de Albert Heijn 5x5 budgetchallenge. Vandaag maakte ik een persoonlijk favoriet namelijk; gepofte zoete aardappelen uit de oven. Dit vind ik echt onwijs lekker zacht van smaak, perfect met avocado, tomaat en feta. Ook een lekker zelfgemaakt sausje mag niet ontbreken. Kijk je mee naar de kosten ingrediënten en bereiding?

Budget recept uit de oven

Het poffen is niet moeilijk. Het is een kwestie van de aardappelen wassen, gaatje in prikken met een vork en inpakken in zilverfolie en voor ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van de aardappelen en je oven.

De kosten:

4 kleine zoete aardappelen: €2,49 voor 1 kg. 
Ongeveer 2/3: €1,67 1 avocado: €2,99 voor 6 stuks. 
1 stuk €0,50 Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48) 
100 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €0,60. 
Kiemgroenten: €1,00 per 60 gr. 20 gr gebruikt: €0,33 
De Zaanse Hoeve Roeryoghurt (125 ml): €0,09
AH verse peterselie (4 gr): €0,28 Niet geteld: 
Knoflook (1 teen): bolletje gekregen van Albert Heijn 
Citroensap (1 el): altijd een flesje in huis 
Peper en zout: voorraad 

Totaal: €3,95.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak deze in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.

Stap 3

Halveer de tomaatjes, snijd blokjes van de feta kaas en snijd de avocado in plakjes. Ben je in een creatieve bui? Maak dan een mooie avocado roos.

Stap 4

Maak de saus door de knoflook te raspen of fijn te snijden en toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met gehakte peterselie, citroensap, peper en zout.

Stap 5

Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado hoofdgerechten vegetarisch diner zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴