Panzanella salade met rood fruit
Panzanella salade met rood fruit
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 0.5 ciabatta
- 50 gr rode bessen
- 50 gr blauwe bessen
- 50 gr frambozen
- 50 gr bramen
- 1 avocado
- 2 rode bieten
- 40 gr sla
- 5 gr basilicum
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
Dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 el Balsamico azijn
- peper en zout
Deze panzanella salade heeft als basis krokant ciabatta brood met het lekkerste rood fruit: frambozen, bramen, rode en blauwe bessen. Dit gecombineerd met avocado, rode ui en rode bietjes zorgt voor een top maaltijd salade!
Wat is panzanella salade?
Panzanella is een klassiek Italiaans recept met ‘oud’ brood en veel tomaten. Klassieke Italiaanse panzanella is onwijs lekker en een echte aanrader om in de zomermaanden te maken. Maar… je kunt lekker afwisselen! Zo maakte ik eerder een Griekse panzanella met feta en panzanella met worstjes. Deze keer panzanella met rood fruit, een echte must-cook. Ik ben benieuwd of jij deze fruitige salade ook snel op tafel wilt zetten!
Rood fruit in recepten
Rood fruit is een heerlijke zoete en frisse toevoeging in salades. In deze salade heerlijk gecombineerd met het romige van avocado en pittige van rode ui en knoflook. Panzanella is een broodsalade, waarbij ciabatta gebruikt wordt. Hierdoor is het een goed gevulde maaltijdsalade. Het lekkerste rood fruit worden lokaal, in Nederland geteeld door de Berrybrothers.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met de rode bessen van Berry Brothers.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Snijd plakjes van de ciabatta en besprenkel met wat olijfolie. Rooster in 5-10 minuten goudbruin.
Stap 3
Snijd rode ui eerst door de helft, dan nog in kwarten en vervolgens in plakjes. Voeg in een grote kom en voeg hierbij kappertjes, olijfolie, Balsamico azijn en peper en zout. Meng goed door elkaar. Halveer de bieten, snijd in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Voeg dit ook bij de uien met dressing.
Stap 4
Haal de plakjes geroosterde ciabatta uit de oven, wrijf met het teentje knoflook over de plakjes en snijd in blokjes. Voeg dit in de kom en meng goed, zodat het brood de dressing goed opneemt.
Stap 5
Was in de tussentijd het rood fruit. Neem een grote kom of maak de borden op met een beetje sla, de panzanella brood salade en verdeel het rood fruit eroverheen. Maak af door de avocado te schillen en in blokjes te snijden. Verdeel deze ook over de salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link