Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Marokkaanse Harira soep met kikkererwten

Marokkaanse Harira soep met kikkererwten

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 wortels
  • 265 gr gekookte kikkererwten (1 uitgelekt blikje)
  • 150 gr droge rode linzen
  • 1 blikje tomaten puree
  • 500 ml passata
  • 750 ml water
  • 3 tl ras el hanout
  • chili poeder naar smaak
  • olie om in te bakken
  • 1 citroen
  • zout naar smaak
  • verse peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke harira soep is typisch voor tijdens de Ramadan, gevuld met kikkererwten en linzen is dit een lekkere vullende soep.

Ramadan soep

Dit is een echte ramadan soep, hier kwam ik achter in mijn zoektocht naar een lekker recept voor dit gerecht. Ik at namelijk een zak soep van Albert Heijn 'Marokkaanse Harira'. En ondanks ik soep in zak of blik meestal niet lekker vind, vond ik deze heerlijk. En als iets uit een zak al lekker is, dan is het zeker weten enorm lekker wanneer je het zelf maakt. Vandaag dus het recept voor soep met linzen, kikkererwten en groenten.

Hoe maak je kikkererwtensoep Harira?

Deze soep maak je met kikkererwten, ras el hanout en rode linzen. Ik heb meerdere recepten gelezen, mijn eigen variant gemaakt en deze tijdens het koken naar mijn smaak aangepast. Dit is dus mijn versie van de Marokkaanse Harira, een heerlijke kikkererwten soep! Als jullie tips hebben om het nóg lekkerder te maken, hoor ik het graag!

TIP: Ik vind het heerlijk om een beetje yoghurt aan de soep toe te voegen wanneer ik de soep op mijn bord opgeschept heb!

Optioneel: houd je van romige soepen, zou je ook een beetje kookroom toe kunnen voegen.

Bereiding

Stap 1

Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Dit kan 5 minuten aangefruit worden in een scheutje olie.

Stap 2

Hak de knoflook ik kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan, samen met de ras el hanout. Voeg hier dan ook de tomatenpuree aan toe en fruit dit aan.

Stap 3

Vervolgens mag hier de passata, water en rode linzen bij. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Stap 4

Na 15 minuten breng je de soep verder op smaak met peper, zout en chili. Ook voeg je de kikkererwten toe. Laat nu ongeveer 15 minuten pruttelen. Dan is de soep klaar! Garneren met citroensap en peterselie en wat yoghurt er doorheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen wortel lunch hoofdgerechten kikkererwten soep vegetarisch diner vegan midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴