Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rijst noedels met bimi en vega balletjes

Rijst noedels met bimi en vega balletjes

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr bimi
  • 125 gr taugé
  • 150 gr mini champignons
  • 1 el hoisin saus
  • 125 gr (zilvervlies) rijst noedels
  • 1 pakje BOON ballen chili
  • 1 rode peper (of gemixte kleuren)
  • 30 gr cashewnootjes
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijke, snelle maaltijd met rijst noedels, veel groenten en vegetarische balletjes. De hoisin saus en rode peper maken dit gerecht lekker pittig. Heerlijke doordeweekse maaltijd die snel op tafel staat!

Wat is bimi?

Het wordt ook wel asperge broccoli genoemd. Bimi is een variant broccoli met lange steeltjes met een iets mildere en zoetere smaak. Van origine is het een kruising van broccoli en kailan en de kruising komt uit Japan.

Verschillende soorten noedels

Zelf ben ik nogal fan van rijstnoedels de laatste tijd, maar dan wel van zilvervliesrijst noedels. Deze zijn net wat voedzamer. Natuurlijk kun je verschillende soorten noedels gebruiken in dit recept, zoals eier noedels, tarwe noedels of dikke mie. Allemaal goed!

Aziatisch tintje aan dit recept met vegetarische balletjes

Dat komt door de hoisin saus natuurlijk, maar ook door de rode peper die er in toegevoegd wordt. Ik gebruikte een combinatie van rode en gele peper, ziet er extra leuk uit vind ik! Een lekkere combinatie met vegetarische gehaktballetjes!

Bereiding

Stap 1

Kook water en giet dit over de rijstnoedels laat 2 minuten staan en giet vervolgens af met koud water. Zet de noedels aan de kant.

Stap 2

Schrob de champignons schoon en snijd ringetjes van de rode peper. Neem een pannetje met een beetje olie en roerbak de bimi en champignons. Voeg een beetje water toe, zodat de groenten gaar worden. Voeg hier ook de rode peper aan toe.

Stap 3

Neem een ander pannetje en bak de vega balletjes in een beetje olie goudbruin.

Stap 4

Voeg vervolgens de hoisin saus bij de groenten en meng goed door. Voeg vervolgens ook hier de rijstnoedels aan toe en meng. Serveer vervolgens met de vega balletjes, rauwe taugé en cashewnootjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst vegetarisch aziatisch champignons diner makkelijk & snel vegan taugé noedels bimi

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴