Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Matcha latte met kokosmelk

Recept: Matcha latte met kokosmelk

Bereidingstijd: 5 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 ml kokos melk
  • 3 el kokend water tot 80 graden laten afkoen
  • 2 gr matcha poeder (ongeveer een halve theelepel)

Benodigdheden:

  • Bamboe klopper of melkopschuimer
  • Kommetje

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De Matcha week wordt afgesloten met een traditioneel Matcha recept, maar met een twist! We maken namelijk een Latte ervan, dat wordt echter wel vaker gemaakt van Matcha, met name in Nederland zie je dit de laatste tijd steeds meer. De spannende twist is, dat het met kokos melk gemaakt wordt!

Een plantaardige matcha latte

Let wel even op, ik heb het over een kokos drink, zoals die van Alpro, niet over een blikje kokosmelk wat vaker voor warme gerechten gebruikt word. De tweede is namelijk wat vetter niet niet geschikt in deze bereiding, dus let daar goed op wanneer je inkopen doet ;) Daarnaast kun je uiteraard ook een andere (plantaardige) melk gebruiken.

Wanneer het water toegevoegd is aan het Matcha poeder, ziet het er zo uit. Goed mixen tot je een schuimlaagje ziet verschijnen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de kokosmelk in een pannetje of in de magnetron tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit. Ideale temperatuur is 80 graden.

Stap 2

Voeg een het matcha poeder in een kom met het kokend water en klop dit goed tot er een schuimpje ontstaat. Door het kloppen zorg je ervoor dat het poeder zich aan het water bindt en er geen korrelige structuur ontstaat.

Stap 3

Vervolgens mag de kokosmelk en eventuele zoetmaker toegevoegd worden en klop dit nog even goed door. Je Matcha Coconut Latte is klaar!

Stap 4

Tips:

Stap 5

Voeg zoetmakers zoals suiker, honing, agave of stevia toe naar smaak. Indien je van zoet houdt, zou ik zeker wat toevoegen aan de latte, anders is de smaak iets neutraler. Je kunt de latte ook in een blender maken indien je geen bamboe klopper hebt. Maar zorg dat deze lekker glas wordt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos smoothies & drankjes vegetarisch japans vegan matcha groene thee latte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴