Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bloemkool koekjes met aardappel

Bloemkool koekjes met aardappel

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr bloemkool
  • 200 gr aardappel
  • 4 gr peterselie
  • 0.5 tl oregano
  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • boter om in te bakken

Sausje:

  • 150 ml yoghurt
  • ½ citroen
  • 4 gr peterselie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze bloemkool koekjes zijn heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van de avondmaaltijd. Een leuke manier om extra groenten te eten, zeker voor kinderen!

Extra veel groenten eten!

Deze bloemkool koekjes zijn een lekkere manier in extra groenten te eten. Daarom is het een perfect kids recept. Ik weet zeker dat de kinderen deze bloemkool koekjes lekker vinden en niet eens in de gaten hebben dat er stiekem best veel groenten in zitten. Ons zoontje heeft deze met 14 maanden oud in ieder geval goedgekeurd! Maak een lekkere batch van de bloemkool koekjes voor in het weekend.

Top voor een snel recept

Wist je al dat je kant-en-klare bloemkoolrijst kunt kopen? In de supermarkt kun je deze bij de gesneden groenten vinden, maar ook in de diepvries. Zo heb je dit recept extra snel gemaakt. Wil je eens variëren? Dan kun je ook voor broccoli kiezen, ook dit is als broccoli rijst verkrijgbaar!

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de bloemkool in kleine stukjes.

Stap 2

Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn.

Stap 3

Voeg in een kom, breek het ei erin, oregano, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Meng ook de bloem er doorheen.

Stap 4

Hak de peterselie fijn en voeg de helft door het beslag.

Stap 5

Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 bloemkoolkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant.

Stap 6

Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de warme bloemkool koekjes met de yoghurt saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aardappel voorgerechten peterselie vegetarisch hapjes & snacks bloemkool oud & nieuw diner kids hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴