Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quiche met witte asperges en feta

Quiche met witte asperges en feta

Bereidingstijd: 45 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 5 witte asperges
  • 75 gr doperwten
  • 5 eieren
  • een scheut melk
  • 0.5 tl tijm
  • peper en zout
  • 4 plakjes hartig taartdeeg (diepvries)
  • 75 gr feta

Keukenmachine

  • Langwerpige quiche vorm 35cm x 11cm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze quiche met witte asperges is vegetarisch en bevat naast witte asperges ook doperwtjes en feta kaas. Perfect voor als je eens iets anders wilt maken met asperges.

Witte asperges als lunch of avondmaaltijd

Deze quiche kan gemaakt worden als lunchgerecht of als avondmaaltijd, maar het is dan belangrijk om een lekkere salade toe te voegen. De quiche kan dan door 4 personen gegeten worden. Witte asperges en doperwtjes zijn een heerlijke combinatie samen, zo combineerde ik dit eerder in het recept ‘witte asperges met erwtjes en kabeljauw’. Haal verse asperges van het land, als je mij vraagt uit Limburg ;). Gooi de schillen en uiteindes niet weg, maar trek er een heerlijke bouillon van voor verse zelfgemaakte aspergesoep

Quiche met witte asperges

Een standaard smaakcombinatie met asperges is met zalm, daar kun je zeker ook een heerlijke quiche mee maken. Wil je dit maken, bezoek dan het recept ‘quiche met witte asperges en gerookte zalm’. Ga je voor vega, maak dan deze combinatie met erwtjes en feta. Vooral dit laatste ingrediënt zorgt voor een heerlijke smaak in de quiche met witte asperges!

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Haal plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Stap 2

Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant. Snijd elke asperge in 3 stukken. Kook asperges beetgaar in ongeveer 5 minuten. De asperges worden verder gegaard in de quiche. Voeg de doperwten in een kom en giet er een beetje kokend water overheen. Laat 3 minuten staan en giet dan af.

Stap 3

Voeg eieren in een kom, giet een scheutje melk erbij en breng op smaak met tijm, peper en zout.

Stap 4

Vet de quiche vorm in met boter en beleg de vorm in met de plakjes hartig taartdeeg en prik wat gaatjes in het deeg. Voeg het eimengsel erin en leg de stukjes asperges erin. Verdeel ook de doperwtjes en als laatste feta in het eimengsel.

Stap 5

Bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. Houd goed in de gaten of de quiche niet te donker verkleurd, leg anders een vel aluminium over de bovenkant, zodat de binnenkant gaart, maar de bovenkant niet te donker wordt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten feta vegetarisch diner lente doperwten quiche witte asperges asperges hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴