Pindakaas en fruit cups

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 3


Ingrediënten

  • 8 el muesli
  • 3 el pindakaas
  • 3 tl kokosolie (gesmolten)
  • 1 banaan
  • 3 aardbeien
  • 1 el kokosvlokken of rasp

Deze knapperige bakjes gemaakt van havermout en muesli zijn de perfecte basis voor vers fruit!

Leuke cupjes met pindakaas

Het recept voor deze pindakaas cups is eentje die niet alleen heel lekker is, maar het ziet er ook nog eens onwijs leuk uit. De bakjes kunnen gevuld worden met fruit naar keuze. In de ingredientenlijst heb ik aardbeien opgenomen, omdat dit mijn persoonlijke favoriet is. Echter, je kunt al het fruit dat je lekker vind in de bakjes stoppen. Denk aan blauwe bessen of frambozen, maar ook abrikoos, nectarine of kiwi is lekker. Een mix aan fruit is natuurlijk ook een optie.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Neem de muesli, meng dit met de pindakaas en een geprakte banaan.

Stap 2

Vet het muffinblik in en vorm het muesli mengsel nu in het muffinblik. Maak er echt een cupje van met dikke randen en ruimte in het midden om straks het fruit in de leggen. Bak de cups ongeveer 7-10 minuten in de oven. Snijd de aardbeien in blokjes.

Stap 3

Wanneer de cups klaar zijn, in de oven, is het tijd om ze te vullen met je favoriete fruit, zoals stukjes aardbei, kersen of blokjes kiwi.

kokos ontbijt pindakaas vegetarisch hapjes & snacks vegan tussendoortje aardbei muesli kids bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media