Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Over Jaimy

Food 100

Jaimy staat in de Food100 als één van de 100 voedselveranderaars! Kennisdeling en verbinding is belangrijker dan ooit. Niet polarisatie brengt ons verder, maar een voortdurende dialoog tussen alle spelers in de voedselketen. In het oververhitte debat over de toekomst van de agrifoodsector in Nederland is begrip voor elkaars rollen essentieel. Daarom is een initiatief als Food100 belangrijk.

Het ontstaan van mijn foodblog

Jaimy’s Kitchen is ontstaan uit een passie voor koken en uiteraard eten. Deze passie is aangewakkerd door alle intrigerende geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken tijdens de periode dat ik in India gewoond heb. Het experimenteren met deze nieuwe ingrediënten was begonnen met behulp van mijn vrienden in India. In de periode daarna ben ik verder gegaan met het ontdekken van nieuwe wereldkeukens, eetculturen en ingrediënten.

 

Dit in combinatie met verschillende kook- en eetervaringen tijdens mijn vele reizen hebben mij geleerd dat eten samen zijn is. Het heeft een centrale plek in veel culturen zoals ik heb ervaren in Azië, in landen zoals Indonesië, Japan en Vietnam. Maar ook dichterbij huis, zoals de Franse, Spaanse en Nederlandse vriendinnen, leerden mij dat eten iets is wat je met je hele familie en vriendenkring deelt.

 

Dit vind ik zó leuk om te doen, dat ik begin 2015 besloten heb mijn recepten te bundelen op een eigen website. Dit is Jaimy’s Kitchen geworden.

Mijn missie

Samen eten als uitgangspunt en dat op een toegankelijke manier. Zelf ben ik koken steeds meer als beleving gaan ervaren en dat is wat ik graag wil overbrengen. Daarbij wil ik inspireren en informeren om met elkaar te koken en te eten en kennis van producten en recepten met elkaar te delen. Met als doel voedzaam, persoonlijk en gezellig te combineren en de wereld een beetje mooier te maken. Dit wil ik doen door bewuster te koken en te eten en duurzame keuzes leuker en makkelijker te maken. 

 

Mijn basis uitgangspunt is dan ook om te koken met de seizoenen, dit omdat deze kleine aanpassing in houding en gedrag de makkelijkste manier is om een bijdrage te doen, inmers:

 

  1. Groenten en fruit zijn in het seizoen volop aanwezig waardoor er in de basis geen extra inspanningen nodig zijn voor de teelt, houdbaarheid of het transport;
  2. Producten zijn in het juiste seizoen volop aanwezig en vaak goedkoper;
  3. Producten zijn in het seizoen altijd lekkerder en gezonder.

 

 

Inspireren

Je doet dus niet alleen jezelf een plezier maar ook onze planeet, daarbij kunnen we juist door bewuster met voeding bezig te zijn, een groot verschil maken. Ik wil dit iedere dag, voor iedereen, toegankelijk maken door te inspireren om kleurrijke, voedzame en lekkere maaltijden op eenvoudige wijze te bereiden. Daarbij eet ik zelf geen vlees, maar dit verwacht ik niet van anderen. Ik geloof erin dat dergelijke keuzes vanuit de eigen motivatie moeten komen, daarom ga ik graag het gesprek aan en bied ik de mogelijkheid. Als laatste wil ik graag informeren en enthousiasmeren over ingrediënten en verschillende bereidingswijzen.

 

“Elkaar inspireren door bewust koken meer te gaan beleven. Dat is mijn missie!”

De recepten

Ik deel graag mijn recepten met iedereen, allemaal zelf bedacht, gezond en comfort food. Het belangrijkste is dat iedereen deze recepten kan maken, en ik streef daarbij naar kwaliteit boven kwantiteit. Mijn recepten zijn gebaseerd op mijn reiservaringen en kennis van verschillende wereldkeukens, deze stijlen, smaken en ingrediënten wil ik mixen om tot kleurrijke voedzame nieuwe recepten te komen.

 

Ik zie mijn website als mijn eigen digitale moderne versie van oma’s klassieke kookboek met haar ‘geheime’ beste recepten. Waarbij in mijn geval deze recepten voor iedereen inzichtelijk zijn en waarin iedereen eigen varianten en weekmenu’s kan maken. Uiteraard ben ik daarbij erg benieuwd naar jullie reacties en creativiteit!

 

Liefs,

Jaimy

Team Jaimy’s Kitchen

Voedingswetenschapper Carlijn

Hi! Mijn naam is Carlijn en sinds kort werk ik achter de schermen mee aan Jaimy’s Kitchen. Dit doet ik onder andere door het schrijven van informatieve blogs rondom voeding en leefstijl – iets wat helemaal bij mij past! Ik ben namelijk voedingswetenschapper én ik volg momenteel een opleiding tot Leefstijlcoach. Ik heb zelf gemerkt hoe groot het effect van een gezonde leefstijl is: ik heb jarenlang buikpijnklachten gehad, totdat ik onder begeleiding van een diëtiste het FODMAP-dieet ging volgen. Dankzij dit dieet en aanpassingen in mijn leefstijl, heb ik inmiddels bijna geen buikklachten meer. Ik vind het het fantastisch om andere mensen te inspireren om een stukje gezonder gaan leven! 

 

“Mijn missie? Laten zien hoe leuk het is om gezond(er) te leven!” Insta: @eentikkiegezonder

Samenwerken?

Mocht jij met je mooie product of toffe dienst graag met mij een samenwerking aangaan. Dan ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal. Het belangrijkst is dat wij samen, jouw bedrijf en Jaimy’s Kitchen een goede match zijn. Dat is voor mij de basis. Ik leer je graag kennen!

Interesse?

Statistieken 2021

Unieke website bezoekers per maand
+200.000

Pageviews website per maand
+662.000

Instagram
+8.100 volgers

Pinterest
+1,5 miljoen kijkers per maand, +7,6 K volgers