Paprika-Feta Spread + Lunchtip
Paprika-Feta Spread + Lunchtip
Bereidingstijd: 60 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 zoete punt paprika's
- 200 gr feta kaas
- 0.5 gr citroen
- zwarte peper
- 1 tenen knoflook
- 60 gr walnoten
- 5 takjes basilicum
Dit is een heerlijke spread van feta kaas en geroosterde paprika, heerlijk voor bij de borrel of op brood.
Zelf lekkere paprika dip maken
Voor deze dip of spread heb je geroosterde paprika's nodig. Deze kun je kant-en-klaar kopen, of zelf maken. Wil je dit zelf maken raad ik je aan om even naar de blog: 'Hoe rooster je paprika's' te kijken. IK raad om de paprika's zelf te roosteren, gebruik dan puntpaprika's zoals in de ingrediëntelijst beschreven staat. Deze zijn namelijk extra zoet van smaak en dat is erg lekker in combinatie van het hartige het zoute van de feta kaas. En zo heb je een lekkere spread die je op de borrelplank kunt serveren, of als broodbeleg te gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Prik gaatjes in de paprika's en giet er wat olijfolie overheen. Rooster de paprika's ongeveer een uur in de oven op 220 graden (afhankelijk van je oven).
Stap 3
Laat de paprika's goed afkoelen als deze geroosterd zijn. Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zwarte peper.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link