Rijstnoedels met groenten en tofu en zelfgemaakte woksaus
Rijstnoedels met groenten en tofu en zelfgemaakte woksaus
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 400 gr wokgroenten Japans
- 200 gr rijstnoedels
- 200 gr tofu
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 tl ketjap
- zonnebloem olie om in te bakken
Woksaus
- 1 el sriracha saus of pittige chili saus
- 2 eetlepel azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1.5 eetlepel ahorn siroop of honing
- 2 el water
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
Op zoek naar een gerecht met veel groenten? BINGO! In dit recept gaan lekker veel roerbakgroenten. Daarnaast maak je zelf een wok saus die lekker fris en pittig is. Dit recept is aangevuld met tofu en heerlijk voor de echte vegetariër of flexitarier ;)
Zelfgemaakte woksaus
Ja, dat kun je echt heel goed zelf doen in plaats van een flesje woksaus kopen. Dan weet je precies wat erin zit, maar daarnaast vind ik het ook nog eens véél lekkerder. Daarnaast denk ik dat de meeste van jullie de ingrediënten van de saus wel in huis hebben. Of in ieder geval een deel van de ingrediënten. Let wel op met de sriracha of andere chilisaus, als je een hele eetlepel toevoegt wordt het best pittig. Pas dit dus aan naar jouw eigen smaak.
Bereiding
Stap 1
Neem een kommetje en rasp de knoflook en gember. Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de wok saus en meng goed door tot een gladde saus. Zet aan de kant.
Stap 2
Dep de tofu goed droog en snijd in blokjes, voeg de ketjap bij de tofu en laat marineren.
Stap 3
Neem een dunschiller en verwijder de buitenste laag van de wortel. Maak linten van de wortel en voeg bij de roerbak groenten. Kook water voor de rijst noedels en breng op smaak met zout.
Stap 4
Bak eerst de tofu krokant in een laagje olie. Als de tofu krokant is, haal deze dan uit de pan, op een bord en sprenkel de sesamzaadjes er direct overheen, zodat ze blijven plakken.
Stap 5
Wok in de overige olie in de pan de groenten ongeveer 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg ook de woksaus er aan toe. Leg in dezelfde tijd de rijstnoedels in het hete water, maar zet het vuur uit. Laat er 2 minuten in liggen en giet direct af. Serveer de groenten, noedels en tofu.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link