Deel dit recept

Social media

Geroosterde aubergine spread

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 150 ml yoghurt
  • een paar plukjes saffraan
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • ½ citroen
  • een paar takjes munt
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • een scheutje olijfolie

Een heerlijke spread gemaakt van geroosterde aubergines, (soja)yoghurt en optioneel saffraan. Onwijs makkelijk om te maken, maar de aubergines moeten wel even roosteren in de oven. 

Aubergine spread maken

Dit is een recept wat ik maakte toen ik catering voor 23 personen mocht verzorgen.  Eigenlijk wilde ik Baba Ganoush maken, een recept wat ik al een paar keer eerder gemaakt heb. Echter werd in geïnspireerd door Nigella Lawson, zij maakte een aubergine spread met saffraan. Dat leek mij ook lekker, dus ik gebruikte het ook. 

Het resultaat is erg lekker geworden.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Prik wat gaatjes in de aubergines en wrijf in met olijfolie. Leg op een bakplaat in de oven en rooster ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen. Wanneer de aubergines geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit.

Stap 2

Pers in de tussentijd de knoflook uit snipper het uitje en fruit deze aan in een pan. Voeg bij de aubergines zodra het uitje goudbruin is. Meng met de yoghurt, geweekte saffraan en citroensap.

Stap 3

Breng op smaak met peper en zout en garneer met dunne reepjes munt en geschaafde amandelen.

aubergine bijgerechten vegetarisch geroosterd spread dip brooddip hapjes & snacks baba ganoush amandelen groenten spread smeersel midden-oosten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen