Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Seizoenskalender groenten - Herfst

Wil jij graag groenten uit het seizoen eten? In deze blog lees je alles over het herfstseizoen en welke groenten momenteel volop verkrijgbaar zijn.

Seizoensgebonden groenten

Een goede reden om groenten uit het seizoen te eten is natuurlijk het duurzaamheidsaspect. Het betekend namelijk dat je kiest voor oogst uit het seizoen, dichtbij huis. Geen verse producten die vanuit de andere kant van de wereld komen, omdat wij nu eenmaal graag iets willen eten wat niet op dat moment verkrijgbaar is in Nederland. Naast het feit dat dit duurzaam is, zijn deze producten ook nog eens het lekkerst wanneer ze in het seizoen zijn. Wil je hier bewuster van worden? Dan geeft deze blog een beeld van welke keuzes je kunt maken in de herfst qua groenten. Dit is namelijk volop verkrijgbaar in Nederland tijdens de herfst.


Voor deze blog heb ik het Voedingscentrum als bron gebruikt. Er zijn nog meer herfstgroenten, de hele lijst bekijk je hier. Hieronder een aantal favoriete herfstgroenten en lekkere recepten ermee.

Wortelen

Bekijk recept

Natuurlijk kennen we allemaal de oranje wortel, al zijn er ook wortelen in allerlei kleuren tegenwoordig. Het is erg leuk om met deze verschillende soorten te experimenteren. Het oog eet mee!

 

Rode bieten

Bekijk recept

Bietjes heb je in allemaal verschillende kleuren zoals geel, oranje, zelfs met streepjes. De meest bekende soort is natuurlijk de rode biet. Ook met deze verschillende bietjes kun je experimenteren.

Pompoen

Bekijk recept

Ook van pompoenen zijn er veel verschillende soorten. De meest bekende zijn de oranje (ronde) pompoen en de fles pompoen. Deze kun je eigenlijk wel in elk recept gebruiken.

Alle koolsoorten

Bekijk recept

Denk hierbij aan rode kool, witte kool of Chinese kool. Maar ook boerenkool, bloemkool en zuurkool zijn volop verkrijgbaar tijdens de herfst. Het is dus een verzameling van allerlei soorten groenten.

Paddenstoelen

Bekijk recept

Paddenstoelen groeien snel door de opname van water. Laat het nu in de herfst juist meer regenen, waardoor paddenstoelen veel groeien. Inmiddels worden paddenstoelen niet alleen meer buiten gekweekt, maar worden paddenstoelen nog steeds veel als een herfst groente gezien.