Seizoenskalender groenten - Herfst

Wil jij graag groenten uit het seizoen eten? In deze blog lees je alles over het herfstseizoen en welke groenten momenteel volop verkrijgbaar zijn.

Seizoensgebonden groenten

Een goede reden om groenten uit het seizoen te eten is natuurlijk het duurzaamheidsaspect. Het betekend namelijk dat je kiest voor oogst uit het seizoen, dichtbij huis. Geen verse producten die vanuit de andere kant van de wereld komen, omdat wij nu eenmaal graag iets willen eten wat niet op dat moment verkrijgbaar is in Nederland. Naast het feit dat dit duurzaam is, zijn deze producten ook nog eens het lekkerst wanneer ze in het seizoen zijn. Wil je hier bewuster van worden? Dan geeft deze blog een beeld van welke keuzes je kunt maken in de herfst qua groenten. Dit is namelijk volop verkrijgbaar in Nederland tijdens de herfst.
Voor deze blog heb ik het Voedingscentrum als bron gebruikt. Er zijn nog meer herfstgroenten, de hele lijst bekijk je hier. Hieronder een aantal favoriete herfstgroenten en lekkere recepten ermee.

Wortelen

Natuurlijk kennen we allemaal de oranje wortel, al zijn er ook wortelen in allerlei kleuren tegenwoordig. Het is erg leuk om met deze verschillende soorten te experimenteren. Het oog eet mee!

Recept salade linzen en geroosterde wortel www.jaimyskitchen.nl

(Rode) bieten

Bietjes heb je in allemaal verschillende kleuren zoals geel, oranje, zelfs met streepjes. De meest bekende soort is natuurlijk de rode biet. Ook met deze verschillende bietjes kun je experimenteren.

Recept aardappel en biet salade met zalm www.jaimyskitchen.nl

Wil je dit recept goed aanpakken? Maak dan deze smoothie met diepvries aardbeien. Aardbeien zijn namelijk niet in het seizoen in de herfst!

Pompoen

Ook van pompoenen zijn er veel verschillende soorten. De meest bekende zijn de oranje (ronde) pompoen en de fles pompoen. Deze kun je eigenlijk wel in elk recept gebruiken.

Recept pompoen quiche met spinazie www.jaimyskitchen.nl

Koolsoorten

Denk hierbij aan rode kool, witte kool of Chinese kool. Maar ook boerenkool, bloemkool en zuurkool zijn volop verkrijgbaar tijdens de herfst. Het is dus een verzameling van allerlei soorten groenten.

recept bloemkool steak met puree en salade van boerenkool en granaatappel www.jaimyskitchen.nl

Venkel

Dit is een knolsoort met een heerlijke anijssmaak. Hierdoor kun je allerlei verschillende kanten op met venkel. Je zult altijd een heerlijke smaak in je gerecht hebben met venkel.

Recept pasta met Hollandse garnalen venkel en dragon www.jaimyskitchen.nl

Geniet van al het lekkers dat de herfst te bieden heeft!

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen