Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 450 gr   zoete aardappel
  • 150 gr   boerenkool
  • 100 gr feta
  • 70 gr pecan nootjes
  • 6 zongedroogde tomaat
  • 1 tl mosterd
  • scheutje een melk
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze stamppot met zoete aardappel en boerenkool is een twist op de klassieke boerenkool stamppot. De smaakmakers zoals zongedroogde tomaat en feta maakt deze vegetarische stamppot ontzettend smaakvol!

Een recept voor stamppot met een twist

Traditioneel wordt boerenkool stamppot met gewone aardappelen gemaakt, maar in dit recept gebruik ik zoete aardappelen. Dit is heerlijk! De stamppot wordt op smaak gemaakt met mosterd, wat een licht pittige smaak er aan geeft. Omdat dit een vegetarische stamppot is, voeg ik noten toe, zodat het een volwaardige maaltijd is. Daarnaast zorgen de zongedroogde tomaatjes en feta voor de twist. Een aanrader als je mij vraagt. Normaal ben ik geen fan van de Hollandse pot, maar op deze manier vind ik het heerlijk!

Stamppot recepten

Ik zei het hierboven al, ik ben er geen fan van. Toch heb ik een paar recept die ik wel lekker vind. Zoals de zoete aardappel stamppot met zuurkool, omdat zuurkool gewoon heerlijk is. En ook boerenkool stamppot met geitenkaas is lekker.  Nu heb ik nieuwe favoriet en dat is dit recept!

Bereiding

Stap 1

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg een beetje zout er aan toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Voor de boerenkool zijn twee opties, voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de zoete aardappel en kook mee of stoom deze gaar. Indien je deze wilt stomen leg je een stoom mandje boven op de pan waar de zoete aardappel in kookt. Leg de deksel erop en stoom de boerenkool gaar. Ik gebruik hiervoor een pan met stoommand van de Ikea voor en dat werkt perfect.

Stap 3

Giet beide af als het gaar is en voeg een klein scheutje melk toe. Stamp vervolgens tot een stamppot en breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Stap 4

Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en hak de pecan nootjes grof. Meng beide door de stamppot.

Stap 5

Serveer de zoete aardappel met de feta er gekruimeld overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch winter diner makkelijk & snel zoete aardappel boerenkool stamppot hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴