Recept: Pompoen & wortel soep

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 6


Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 3 wortelen
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • een half bosje verse salie
  • 1 tl tijm
  • 125 ml (soja) room
  • peper en zout
  • 0.5 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • optioneel: een beetje chilipeper voor wat pit

Garnering:

  • 5 gr peterselie
  • gepofte quinoa of croutons

Pompoensoep is één van mijn favoriete soepen, maar het mag wel een beetje bijzonder zijn toch? Anders is de soep ook zo enorm standaard, dat willen we niet. Vandaar dat ik in deze soep wortel toegevoegd heb. Dit recept is ook perfect als gang bij het kerstdiner!

Een soep recept die makkelijk vooraf te maken is

De soep is zeker geschikt om in te vriezen, dus maak een grote pan en vries porties in. Wanneer je het kerstdiner in fases wilt maken is dit natuurlijk ook perfect. Maak het gewoon een week van te voren en haal de soep een dag vooraf uit de vriezer.

En natuurlijk is deze soep ook heerlijk als lunchrecept!

Bereiding

Stap 1

Snijd de pompoen en wortel in blokjes. Snipper de ui en had de knoflook. Fruit dit alles in in wat olijfolie.

Stap 2

Hak de verse salie fijn en voeg dit ook aan in de pan met groenten samen met de tijm en bak mee.

Stap 3

Wanneer de groenten iets zachter zijn en de ui glazig kun je het water toevoegen. Begin niet met de volledige liter en pas de hoeveelheid water ook aan. Zorg in ieder geval dat de groenten nét onder het water staan. Jouw pompoen is wellicht kleiner of groter, waardoor je minder of meer water nodig hebt.

Stap 4

Laat de groenten dus eerst pruttelen in het water met daarbij peper en zout toegevoegd.

Stap 5

Wanneer de groenten zacht zijn, ga je de soep pureren met een staafmixer of in de blender tot een gladde massa.

Stap 6

Is je soep toch te dik? Dan voeg je een beetje water toe. Dit is ook het moment dat je zorgt dat de soep goed om smaak is. Hiervoor gebruik je peper, zout en chili. Als laatste voeg je ook het sap van een halve tot een hele citroen toe voor wat frisheid. Zet het vuur uit en maak de soep nu af door de room er door te roeren.

quinoa wortel lunch hoofdgerechten soep vegetarisch pompoen diner vegan salie herfst
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media