Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Carrot cake bananen brood muffins

Carrot cake bananen brood muffins

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 175 gr volkoren bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 140 gr geraspte wortel
  • 2 overrijpe bananen
  • 50 gr dadels
  • 20 gr kokosrasp
  • 30 ml kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • een snuf zout

Topping:

  • 4 el crème fraîche
  • 3 tl poedersuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • een paar walnoten, gehakt

Benodigdheden:

  • muffin vorm met eventuele papiertjes voor muffins
  • of een siliconen muffin vorm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept combineer ik twee toppers namelijk bananen brood en carrot cake. Deze twee samen in een muffin zijn echt een top combi. Wil je dit ook maken? Lees dan snel mee!

Lekkere combi van bananen brood en carrot cake

Ik dacht, waarom combineer ik deze twee niet gewoon?! Ik had namelijk nog twee overrijpe bananen over en die zijn het aller lekkerst om bananenbrood mee te maken. Toch wilde ik iets extra's toevoegen en dat is de geraspte wortel geworden. Doordat ik een lekkere topping gemaakt heb en walnoten toegevoegd heb, is het echt een heerlijke combi van bananen brood en carrot cake geworden!

Bewaartip

Kom ik weer met mijn bewaartip, maar als je de topping niet op de muffin doet, kun je de muffins invriezen. Ik heb het in ieder geval nog niet geprobeerd met de topping erbij, dus daar durf ik geen uitspraak over te doen. Ideaal om altijd een lekkere snack bij de hand te hebben!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Meng in een kom het bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.

Stap 3

Prak de bananen in een ander kommetje helemaal tot een moes. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng met de banaan. Voeg hierbij ook de geraspte wortel en kokos rasp.

Stap 4

Smelt de kokosolie.

Stap 5

Meng alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg hier ook de gesmolten kokosolie bij.

Stap 6

Verdeel het mengsel over 9 muffin vormpjes en bak de muffins af in ongeveer 25 minuten.

Stap 7

Maak in de tussentijd de topping door de crème fraîche te mengen met poedersuiker, citroensap en vanille extract.

Stap 8

Laat de muffins goed afkoelen en verdeel vervolgens de topping er overheen. Strooi daar overheen een beetje gehakte walnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet wortel ontbijt vegan tussendoortje carrot cake muffins verjaardag bananen cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴