Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 el rechthoekig v pizzadeeg (vers)
  • 100 ml tomaten passata
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • 6 champignons
  • 75 gr gekookte ham
  • 1 kleine witte ui
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pizza calzone is een pizza die dichtgevouwen is. Deze calzone is gevuld met mozzarella, champignons en gekookte ham, een klassieke combinatie!

Pizza calzone met ham

Dit is een pizza voor de vleesliefhebbers. Zoals jullie wellicht wel weten eet ik zelf geen vlees, maar dat wil niet zeggen dat mijn vriend geen vlees eet. En ook voor hem wil ik wel eens iets extra lekkers op tafel zetten. Althans, iets dat hij erg lekker vindt. Dat is sowieso een pizza calzone, want daar is hij gek op. Daarom heb ik deze calzone gevuld met gekookte ham. Een klassieke combinatie is natuurlijk ham en champignons, dus daarom is dit de keuze.

Wil je toch geen vlees?

Liever een andere vulling van de calzone? Dat kan, want ik heb ook nog een heerlijke calzone met tonijn online staan. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

Pizza calzone met ham en champignons

Hoeveelheid: 2 personen 
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur.

Stap 2

Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.

Stap 3

Snijd plakjes van de champignons. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Snijd reepjes van de gekookte ham.

Stap 4

Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 5

Verdeel ook de plakjes champignons, stukjes mozzarella, witte ui en gekookte ham eroverheen.

Stap 6

Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vlees & vervanger pizza champignons diner oven calzone ham

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴