Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bao buns met shiitake

Bao buns met shiitake

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 gestoomde broodjes
  • 150 gr shiitake
  • 1 el teriyaki saus
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 mini komkommer
  • 125 ml azijn
  • 125 ml water
  • een paar takjes koriander
  • 1 el sesamzaadjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Bao buns zijn heerlijke perfecte zachte broodjes die de basis zijn voor heerlijke teriyaki shiitake en zoet zure groenten.

Heerlijk streetfood

De bao buns komen oorspronkelijk uit Taiwan en China en ontpoppen zich de laatste jaren tot echt streetfood! De zachte, luchtige broodjes zijn makkelijk om op de hand te eten en kunnen bereid worden met allerlei vullingen. De broodjes worden ook wel steamed buns genoemd, omdat je deze uiteraard stoomt! De broodjes zijn niet lastig om zelf te maken, maar toch ga ik graag voor gemak. De broodjes koop ik dus kant-en-klaar bij de toko. Vervolgens stoom je deze gaar in een paar minuten en de broodjes zijn ready to go. Lekkere vulling erbij en je hebt een top gerechtje!

Vegetarische bao buns

Van origine worden de broodjes vaak gevuld met gemarineerd buikspek en groenten. Nu maak ik graag vegetarische recepten en al helemaal met paddenstoelen. Ik kreeg laatst heerlijke exotische paddenstoelen van Oakfield, waaronder shiitake. Dit is een van mijn favoriete die een stevige bite hebben. Deze shiitake zijn de perfecte vulling voor de buns. Ze worden gemarineerd met teriyaki saus en geserveerd met zoet-zure groenten. En zo heb je een heerlijk gerecht!

Met dit recept maak je 6 bao buns!

Bereiding

Stap 1

Snijd de komkommer en wortel julienne, ofwel in dunne reepjes. Verwarm de azijn en het water in een pannetje en giet deze over de groenten wanneer deze warm is. Zet aan de kant tot het einde van het recept.

Stap 2

Snijd de shiitake in plakjes. Verhit een beetje olie in de in de pan en bak de shiitake in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de teriyaki saus toe en laat nog een aantal minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 3

Voor het maken van de gestoomde broodjes gebruik ik een stoompan. Breng een laag water aan de kook in een pan, zet daar een stoom inzetje in. Leg de broodjes erin en stoom 2 tot 3 minuten de broodjes gaar. 

Stap 4

Vul de broodjes eerst met een beetje van de groenten, vervolgens de teriyaki shiitake en maak af met koriander blaadjes en sesamzaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bao bun wortel lunch hoofdgerechten komkommer aziatisch diner vegan teriyaki teriyaki saus shiitake

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴