Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Smoothie met aardbei & rode biet

Smoothie met aardbei & rode biet

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr rood fruit bevroren
  • 100 gr rode biet
  • 100 mlel ml (amandel of rijst) melk
  • 250 ml water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Sinds mijn detox ben ik smoothies nog meer gaan waarderen! Ook kwam ik er achter dat biet lekker kan zijn in een smoothie, dus vandaag mijn versie van een lekkere smoothie met biet en rood fruit.

Bieten in je smoothie?

Ja, hier gruwelde ik eerder van. Want biet, dat kan zo... aards smaken en dat is nu niet echt mijn favoriete smaak. Dat mag ik wel eerlijk zeggen toch? Echter is in deze combinatie de aardse smaak van rode biet niet overheersend. Dit komt doordat er zoete aardbeien in de smoothie verwerkt zijn. Dit balanceert de smaak van de biet onwijs goed. De smoothie bevat dus rood fruit, maar ook groenten door de biet en dat maakt deze smoothie iets minder quilty. Heerlijk om in het weekend mee te beginnen bij het ontbijt. Wil je dat dit een echte ontbijt smoothie is? Dan zou ik een bevroren banaan toevoegen en/of wat havervlokken voor een extra vullend gevoel.

Een heerlijke smoothie maken

Daarnaast vind ik het lekker als de smoothie een beetje een romige smaak heeft, daarom voeg ik amandelmelk toe. Gewone koemelk kan natuurlijk ook of een andere favoriet is havermelk. Nog een lekkere variant van de smoothie is om yoghurt in de smoothie toe te voegen. Je kunt dus zeker nog een beetje variëren met het recept en dit aanpassen op jouw smaak. Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete variant is, dus laat zeker een reactie achter.

Bereiding

Stap 1

Neem een blender en voeg hier alle ingredienten aan toe. Meng tot een gladde smoothie!

Stap 2

Wil je een leuk suikerrandje maken? Neem een bordje met water, dip het glas er in en dip het glas vervolgens in een bordje met suiker. Feestelijk!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt smoothies & drankjes rood fruit aardbei biet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴