Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam masala
  • 400 ml tomaten passata
  • 50 ml -100 water
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr spinazie
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • olie om in te bakken
  • zout naar smaak
  • chilipoeder naar smaak

Toppings:

  • koriander
  • cashewnoten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor Indiase curry is vegetarisch en bevat heerlijke pompoen, spinazie en cashewnoten. De curry is heerlijk met zilvervlies rijst. In het recept geef ik een optie voor een makkelijke en een iets uitgebreidere variant.

Makkelijke curry en een authentiekere curry

In dit recept geef ik een optie voor een makkelijke en snelle curry waarbij garam masala en kurkuma gebruikt wordt. Dan hoef je niet teveel specifieke kruiden te kopen. Echter, geef ik ook een optie voor een iets uitgebreidere curry, met meer kruiden. Indien je een uitgebreide kruidenkast hebt, dan kun je deze variant gebruiken. De curry is zonder de extra kruiden ook erg lekker, want de garam masala is al een kruidenmengsel van verschillende kruiden. Voeg eventueel iets extra garam masala toe naar smaak. Let op; de ene garam masala is pittig, de andere niet. Voeg dus naar smaak eventueel chilipoeder toe.

Optioneel voor extra smaak: 

  • 1 el curry blaadjes
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el mosterdzaadjes

Voeg dit toe bij de garam masala.

Bereiding

Stap 1

Schil en snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en hak de gember en knoflook.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Fruit de ui aan in olie, op laag vuur tot de ui zacht is, voeg vervolgens gember en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en bak vervolgens alle kruiden mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg de blokjes pompoen toe, bak nog eens 2 minuten en voeg een beetje water toe. Voeg na een paar minuten de tomaten passata en kokosmelk toe.

Stap 4

Kook tot de pompoen gaar is en breng de curry indien nodig verder op smaak met zout of extra garam masala.

Stap 5

Zet het vuur uit en roer vervolgens de spinazie door de curry. Hak de koriander grof. Serveer de curry met rijst, koriander en cashewnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten rijst vegetarisch curry aziatisch indiaas pompoen vegan kokosmelk

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴