Paddenstoelen ragout

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 4 -5 ragout bakjes
  • 350 gr paddenstoelen mix
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter + een beetje extra
  • 500 ml water
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje groente of paddenstoel
  • 1 tl tijm
  • zwarte peper

Ragout is erg lekker en ondanks dit vaak een recept is met vlees, kun je een heerlijke ragout maken met paddenstoelen. Dit is een lekker en klassiek recept, perfect voor de feestdagen.

Familie recept voor ragout

Mijn moeder maakt altijd een lekkere ragout met kip, pulled chicken kun je wel zeggen. Alleen eet ik persoonlijk geen vlees meer, dus ik ging op zoek naar een vervangend recept. Mocht je trouwens we deze ragout met kip willen maken, kook dan 1 kipfilet in bouillon, ongeveer 12 minuten. Trek de kip uit elkaar met een vork en voeg toe aan de ragout. In dit geval heb ik paddenstoelen toegevoegd, erg lekker!

Extra feestelijk recept

Maak van 2 plakjes bladerdeeg 8 bladerdeeg sterren. Hier heb je een steker in stervorm voor nodig. Steek dan 8 sterren uit de twee plakjes blader deeg en bak de sterren af in 10 minuten op 200 graden.

Bereiding

Stap 1

Snijd de paddenstoelen in kleinere plakjes, snipper de sjalotten en hak de knoflook. Fruit als eerste de sjalotten aan in een beetje boter. Voeg na 3 minuten de paddenstoelen en knoflook erbij en bak deze tot ze gaar en zijn. Verwijder dit uit de pan en bewaar in een kommetje.

Stap 2

Verwarm de oven op 200 graden en bak de ragout bakjes in 10 minuten (of volgens de aanwijzingen van de verpakking).

Stap 3

Kook het water met een bouillonblokje en de tijm. Verhit 50 gr boter in een pannetje tot deze gesmolten is. Voeg vervolgens het bloem toe aan de boter en meng goed. Bak nu ongeveer 4-5 minuten tot de bloem gaar is. Blijf erg goed roeren. Voeg vervolgens een derde van de bouillon toe en meng goed door tot een gladde massa. Voeg vervolgens een volgend deel van het bouillon door en meng wederom door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het laatste deel van de bouillon door en meng tot een gladde ragout. Breng op smaak met peper.

Stap 4

Voeg als laatste de paddenstoelen met ui en knoflook toe aan de ragout.

Stap 5

Serveer de ragout in de ragout bakjes.

voorgerechten vegetarisch winter champignons kerst diner vegan herfst paddenstoelen ragout
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media