Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Japanse ramen-noedelsoep met mosselen

Japanse ramen-noedelsoep met mosselen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 eieren
  • 1 winterpeen
  • 200 gr peultjes
  • 250 gr ramen noedels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 5 cm gember
  • 1 el miso pasta
  • 3 tl (zwarte) sesam
  • 1 rode peper
  • 5 gr koriander
  • 1.2 liter water
  • olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zeeuwse mosselen in een Japans jasje. In dit recept voor ramen-noedelsoep worden mosselen, peultjes en wortel in een misosoep bereid.

Mosselen uit Zeeland

De mosselen uit Zeeland worden met passie en op ambachtelijke wijze gekweekt. Dit gebeurt op een eerlijke en duurzame wijze. Met Zeeuwse mosselen mocht ik dit lekkere recept maken. Ik heb zelf als klein meisje kennisgemaakt met mosselen en kan me herinneren dat wij dit thuis af en toe al aten. Ik leerde om vooral te proeven en niet teveel ernaar te kijken. Lekker vond ik ze meteen. Als het nu mosselseizoen is, eet ik sowieso een aantal keer mosselen. Vaak bereid ik deze zelf, maar ik bestel ze ook weleens in een restaurant!

Mosselen met een Japans tintje

Mosselen uit Zeeland en dan toch een Japans recept daarmee maken. Waarom ook niet?! Mosselen zijn namelijk echt ontzettend veelzijdig en kunnen gecombineerd worden met allerlei smaken. Zo maakte ik eerder ook al Thaise vissoep met mosselen. Deze keer is het tijd voor Japanse invloeden! Ik ben op het idee gekomen om miso en ramen te combineren met mosselen, omdat ik tijdens onze vakantie in Japan ook vaker schelpdieren in gerechten tegenkwam, zoals oesters. Een erg lekkere combinatie! Miso ken je misschien wel van de misosoep wanneer je sushi gaat eten. Miso is een zoutige pasta die je kunt kopen in de supermarkt. Kun je dit niet vinden? Maak de soep dan met een visbouillonblokje en ongeveer 1-2 eetlepels sojasaus.

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Mosselbureau.

Bereiding

Stap 1

Controleer de mosselen volgens de mosseltips die ik eerder gaf.

Stap 2

Snijd de uien in ringen, snijd de gember in plakken en de knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringen.

Stap 3

Verhit een beetje olie in de pan en bak de ui, gember, rode peper en knoflook. Voeg na 3 minuten miso pasta toe en vervolgens het water. Meng en voeg de mosselen toe en voeg de pan op de deksel. Kook de mosselen gaar in ongeveer 10 minuten.

Stap 4

Kook de eieren redelijk zacht in ongeveer 5 minuten. Pel de eieren en halveer deze.

Stap 5

Kook de ramen noedels en giet af.

Stap 6

Snijd de winterpeen in reepjes. Snijd ook de peultjes in reepjes. Roerbak beide 4 minuten in een beetje olie. Dit kun je apart doen voor de presentatie, maar kan ook tegelijk.

Stap 7

Zeef, zodra de mosselen gaar zijn, het kookvocht. Voeg vervolgens de ramen in een kom, leg de groenten erbij, de gehalveerde eieren en mosselen. Maak de ramen af met zwarte sesamzaadjes en koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten vis & zeevruchten soep aziatisch japans ramen mosselen noedels peultjes

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴