Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bieten falafel wrap

Bieten falafel wrap

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 9 el balletjes falaf (bieten falaf in dit geval)
  • 100 gr geitenkaas
  • 3 el flinke hummus
  • 75 gr rucola
  • 75 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr zwarte bonen
  • 3 Libanese plat broden (of wraps)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een falafel wrap is een lekker en snel recept. Het is makkelijk te maken en deze wrap is gevuld met groenten, bonen en natuurlijk de falafel! De geitenkaas maakt de wrap helemaal af!

Zelf falafel met bieten maken

Tijdens mijn vakantie in Bali heb ik vaker bieten falafel gegeten, dat was zo lekker! Ik was dus ook enorm blij om bieten falafel in de supermarkt tegen te komen. Dit is ook erg leuk om een keer zelf te maken. Dit recept voor een falafel wrap is makkelijk, staat enorm snel op tafel en is gewoon onwijs lekker. Lunch of diner, wat jij wilt! Wij aten beide 1 wrap met daarbij wat gewokte groenten. Voor mij was dit meer dan genoeg. Grote eters zouden wellicht twee wraps opkrijgen, dus houd hier rekening mee. En er is niets beters dan met een wrap lunchen de dag erna, dat deed ik dus ook!

Tip: Je kunt ook zelf falafel maken! Dit is het recept voor zelfgemaakte falafel.

Bereiding

Stap 1

Snijd de tomaten in partjes. Spoel de zwarte bonen goed af en laat uitlekken.

Stap 2

Verwarm nog kort de plat broden of wraps, zodat deze makkelijker te rollen zijn.

Stap 3

Bak de bieten falafel krokant in de pan met wat olijfolie.

Stap 4

Neem een plat brood, smeer  wat hummus er over en verdeel rucola en cherrytomaatjes over de hummus.

Stap 5

Leg drie balletjes falafel op 1 plat brood, verdeel zwarte bonen er overheen en kruimel de geitenkaas over het geheel.

Stap 6

Rol eerst de onderkant, dan de zijkanten van de wrap en vervolgens de rest tot een rol. Verwarm de rol met de gevouwen kan naar beneden even in de pan, zodat de rol aan elkaar blijft zitten.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat hoofdgerechten kikkererwten olijven vegetarisch diner makkelijk & snel libanees brood falafel wraps bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴