Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met venkel en citroen

Risotto met venkel en citroen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 450 gr venkel
  • 1 kleine witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr risotto rijst
  • 500 ml -600 bouillon
  • ½ bouillon blokje
  • 5 gr verse peterselie
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 citroen
  • 1 klontje boter
  • 100 ml optioneel: witte wijn

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke basis risotto is lekker fris door de citroen en venkel. In een goede risotto hoort uiteraard Parmezaanse kaas!

Een heerlijke basis risotto

Risotto is natuurlijk een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken en het hoeft niet ingewikkeld te zijn met vele ingrediënten. Daarom is dit een simpele risotto die vooral veel frisheid heeft door de citroen en venkel. Een heerlijke combinatie die afgemaakt wordt door Parmezaanse kaas en peterselie. Perfect in simpelheid en daarom een van mijn favoriete risotto recepten. Deze variant is vegetarisch, maar je kunt bijvoorbeeld een stukje gepocheerde kip of een stukje kabeljauw toevoegen.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

Stap 2

Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.

Stap 3

Verhit een pan en laat het klontje boter smelten. Bak vervolgens de uit tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de stukjes venkel en bak ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en roerbak ongeveer 2 minuten mee. Gebruik je witte wijn in de risotto? Voeg deze dan als eerste toe aan de risotto rijst. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe. Laat dit inkoken tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan een volgend deel bouillon toe en herhaal deze stappen tot de rijst alle bouillon opgenomen heeft.

Stap 4

Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto. Halveer de citroen en verdeel de ene helft van de citroen in de risotto. Snijd plakjes van de ander helft. Voeg ook de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 5

Serveer de overige plakjes citroen bij de risotto.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten venkel citroen risotto vegetarisch italiaans diner parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴