Basis pompoensoep
Basis pompoensoep
Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 260
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 800 gr fles pompoen
- 3 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 150 ml room
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 2 el pompoenpitten
Pompoensoep is niet weg te denken in de herfst. Dit recept is een basis pompoensoep voor de lekkerste zelfgemaakte soep van het seizoen.
Recept basis pompoensoep
Op mijn website Jaimy's Kitchen staan meerdere recepten voor pompoensoep, maar die waren altijd met een twist. Denk aan:
- Pompoen paprika soep
- Rode linzen soep met pompoen
- Pompoen en wortel soep
- Pompoensoep met ras el hanout.
Dit recept is een simpel basisrecept en daarom makkelijk te maken en waarschijnlijk met alles wat je in je voorraadkast hebt staan. Het is een romige soep, dus daarom staat er room in de ingrediëntenlijst. Dit kun je ook vervangen door kokosmelk of sojsoom als je wilt dat de soep volledig plantaardig is. Daarnaast zijn de tomaten voor mij onmisbaar in een basis pompoensoep recept, omdat dit een heerlijke licht zure tegenhanger aan de zoete pompoen geeft.
Soep die je in porties in kunt vriezen
Deze soep is met een heerlijk broodje natuurlijk perfect als hoofdgerecht in de herfst. Maar als ik eerlijk ben, ben ik vooral gek op soep tijdens de lunch. Er is toch niets lekkerder als een warme lunch met herfstig of koud weer? Heerlijke verwarmende pompoensoep is dan echt een perfect gerechtje. Daarom vries ik de pompoensoep in porties in. Ik haal dan de avond van tevoren een portie uit de vriezer en heb de volgende dag een lekker soepje! Mocht je ook van andere soepen houden, kijk dan eens andere lekkere soep recepten in de onderstaande link:
Toch meer zin in een ander herst recept? Lees dan voor inspiratie:
Bereiding
Stap 1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen nu in gelijke blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
Stap 2
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het uitje aan en voeg zodra deze glazig is de knoflook toe. Bak op laag vuur nog een aantal minuten mee.
Stap 3
Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe en bak even mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en 750 ml water. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
Stap 4
Kook tot de pompoen gaar is en pureer tot een gladde soep. Voeg dan het overige water toe tot je de gewenste dikte hebt.
Stap 5
Voeg vervolgens de room toe en laat een beetje over voor de garnering.
Stap 6
Serveer de pompoensoep met pompoenpitten, sesamzaad, peterselie naar wens en een beetje extra en kookroom.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link