Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Basis pompoensoep

Basis pompoensoep

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 800 gr fles pompoen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml room of kokosmelk
  • 2 el pompoenpitten
  • 750 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pompoensoep is niet weg te denken in de herfst. Dit is een heerlijk basisrecept voor de lekkerste zelfgemaakte soep van het seizoen.

Basis recept voor pompoensoep

Al eerder verschenen er recepten voor pompoensoep op Jaimy's Kitchen, maar die waren altijd met een twist. Denk aan pompoen en wortel soep of pompoensoep met ras el hanout. Dit recept is simpel en daarom makkelijk te maken en waarschijnlijk met alles wat je in je voorraadkast hebt staan. Het is een romige soep, dus daarom staat er room in de ingrediëntenlijst. Dit kun je ook vervangen door kokosmelk als je wilt dat de soep volledig plantaardig is en het toch een klein Aziatisch tintje mag hebben. Toch een kleine twist dan ;).

Soep die je in porties in kunt vriezen

Eigenlijk ben ik vooral gek op soep tijdens de lunch. Heerlijke verwarmende pompoensoep is dan echt een perfect gerechtje. Daarom vries ik de pompoensoep in porties in. Ik haal dan de avond van tevoren een portie uit de vriezer en heb de volgende dag een lekker soepje! Mocht je ook van andere soepen houden, kijk dan eens naar mijn blog 12 x soep recepten.

Toch meer zin in een ander herst recept? Lees dan voor inspiratie 10 x herfstrecepten!

Bereiding

Stap 1

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen nu in gelijke blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het uitje aan en voeg zodra deze glazig is de knoflook toe. Bak op laag vuur nog een aantal minuten mee.

Stap 3

Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe en bak even mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en 500 ml water. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Stap 4

Kook tot de pompoen gaar is en pureer tot een gladde soep. Voeg dan het overige water toe tot je de gewenste dikte hebt.

Stap 5

Voeg vervolgens de room of kokosmelk toe en laat een beetje over voor de garnering.

Stap 6

Serveer de pompoensoep met pompoenpitten en kokosmelk.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

voorgerechten soep vegetarisch pompoen diner vegan herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴