Deel dit recept

Social media

Pompoen risotto met paddenstoelen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 500 gr pompoen blue crown of een andere soort
  • 150 gr risotto rijst
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr   Parmezaanse kaas
  • 4 tltakjes takjes salie of 1 tl gedroogd
  • 1 tl bouillon blokje of bouillon poeder
  • 150 gr paddenstoelen
  • 700 ml ongeveer water
  • peper en zout

Dit is het recept voor een echte herfstige risotto met pompoen. De salie en paddenstoelen passen hier ontzettend lekker bij en zo maak je een heerlijk recept dat perfect bij dit seizoen past. Krijg je er al een beetje in in?

Pompoen seizoen

Ja hoor, het seizoen is in volle gang en ik heb lekker veel pompoen in huis. Ik blijf inspiratie krijgen voor lekkere recepten en zo heb ik ook deze lekkere pompoen risotto gemaakt laatst. Ik heb natuurlijk nog veel meer lekkers met pompoen, zoals een lekkere zoete pompoen curry, een chutney gemaakt van pompoen en tomaat of iets heel anders zoals een Japanse sushi bowl. Je kunt zoveel kanten op met dit ingrediënt, heerlijk!

Bereiding

Stap 1

Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen vervolgens in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prak de pompoen tot een puree.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook en salie grof. Bak de uien in een beetje olie en voeg na 2 minuten de knoflook en de helft van de salie toe. Voeg na een paar minuten de risotto rijst mee en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens water toe tot de rijst onder water staat. Voeg daarbij ook het bouillon blokje of het poeder.

Stap 3

Voeg beetje bij beetje water toe tot de risotto rijst gaar is. Dit kan ook iets meer of minder zijn, hou daar rekening mee. Rasp in de tussentijd de Parmezaanse kaas. Ook hiervoor geldt dat je de hoeveelheid aan kunt passen aan jouw persoonlijke smaak.

Stap 4

Snijd en scheur in de tussentijd ook de paddenstoelen. Bak in de tussentijd de paddenstoelen met de andere helft van de salie gaar in een pannetje met olie.

Stap 5

Voeg, als de risotto rijst gaar is, de pompoen puree, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. Voeg indien nodig ook wat zout toe. Meng goed door de risotto rijst en verwarm nog eventjes door. Serveer de risotto met de paddenstoelen.

hoofdgerechten risotto vegetarisch italiaans pompoen diner herfst paddenstoelen
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen