Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Thaise garnalen soep met shiitake

Thaise garnalen soep met shiitake

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 gr gekookte garnalen
  • 100 gr shiitake
  • 0.5 rode paprika
  • 5 bok choy (kleine paksoi)
  • 1 kleine witte ui
  • 3 cm gember
  • 1 tenen knoflook
  • 1 chili peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl tamarinde pasta
  • 2 limoenblaadjes (optioneel)
  • 0.5 limoen
  • 30 ml vissaus
  • peper en zout naar smaak
  • 800 ml water
  • olie om in te bakken

Keukenhulpjes

  • kookpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze Thaise soep is heerlijk pittig en vol Thaise smaken. De soep is gevuld met garnalen, shiitake en bok choy of paksoi.

Een Thaise soep bomvol smaak

Deze soep is gemaakt met heerlijke smaakmakers gemaakt zoals limoenblaadjes, tamarinde en citroengras. Je moet misschien even een bezoekje brengen aan de toko, maar dat is het bezoekje waard. Aan de andere kant kun je ingrediënten zoals tamarinde pasta en citroengras ook in de grotere supermarkten krijgen. Alleen limoenblaadjes kunnen een uitdaging zijn. Je zou eventueel een beetje extra limoen toe kunnen voegen. Al die smaken, met een Thaise twist maken een heerlijke soep. Ook is dit recept bomvol lekkere groenten zoals paprika, shiitake en bok choy. Bok choy heb ik ook bij de toko gekocht, maar paksoi is vergelijkbaar qua smaak. De bok choy vind ik er vooral leuk uitzien, omdat je deze in zijn geheel in de soep kan serveren.

Een zomerse soep

Als je aan soep denkt, denk je misschien niet aan de zomer. Toch wordt dit juist aangeraden op warme dagen, omdat de soep uiteindelijk voor verkoeling van je lijf kan zorgen. Ook is het belangrijk om sodium binnen te krijgen, zodat je wat vocht vasthoud in plaats van alles uitzweet. Neem een kijkje tussen mijn soep recepten. Wil je toch liever geen warme soep in de zomer? Maak dan eens een heerlijke Spaanse gazpacho, een lekkere koude soep! 

Bereiding

Stap 1

Snipper de witte ui, hak de gember en knoflook. Kneus de citroengras. Snijd de rode peper in ringen. 

Stap 2

Snijd de shiitake in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Verhit een beetje olie in een pan en roerbak shiitake en paprika tot deze gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Halveer de bok choy en bak dit de laatste minuut mee.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en gember aan, ongeveer 5 minuten. Voeg de citroengras, rode peper en tamarinde pasta toe en roerbak even mee. Voeg water, vissaus en limoenblaadjes toe en kook de soep ongeveer 10 minuten. Verwarm de garnalen de laatste 2 minuten mee.

Stap 4

Zet het vuur uit en breng de soep op smaak met limoensap, peper en zout. Serveer de Thaise garnalensoep met paprika, shiitake en bok choy.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch garnalen paprika soep aziatisch thais paksoi diner koolhydraatarm shiitake

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴