Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met champignons en broccoli

Risotto met champignons en broccoli

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 150 gr risotto rijst
  • 500 ml water
  • ½ bouillonblokje
  • 1 broccoli
  • 150 gr champignons
  • 40 gr Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
  • Olijfolie bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wie is niet gek op risotto? Wij allemaal wel in ieder geval! Deze risotto is met champignons en broccoli, lekker veel groenten dus!

Zelf risotto maken

Risotto maken is echt helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar tructjes natuurlijk en eentje daarvan is het voorbereiden van de bouillon. Deze kun je zo sterk van smaak maken als dat jij wilt. Verder is het bij risotto belangrijk dat je de rijst een beetje met rust laat zodra deze lekker kan garen. Ga dus niet continu in de pan roeren. Daarnaast is Parmezaanse kaas of Pecorino Romano onwijs lekker in risotto! 

Meer inspiratie voor risotto

Wij krijgen nooit genoeg van risotto hier in huis en variëren erop los. Ben je nieuwsgierig naar welke varianten we regelmatig op tafel zetten? Kijk dan eens tussen de onderstaande recepten:

  1. Risotto met champignons en broccoli
  2. Risotto met asperges en zwarte knoflook
  3. Risotto met venkel en citroen
  4. Tomaten risotto met mozzarella
  5. Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes of partjes. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes.

Stap 2

Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.

Stap 3

Verhit een pan en verhit een beetje olie. Bak vervolgens de ui tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook en de blokjes van de broccoli stronk toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de risotto rijst en roerbak 2 minuten. Voeg ongeveer een derde van de bouillon en oregano toe aan de risotto rijst. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen door de rijst.

Stap 4

Kook de broccoli in ruim water beetgaar in ongeveer 3-4 minuten. Giet af.

Stap 5

Bak in de tussentijd de champignons in een beetje olie gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg de gare broccoli de laatste minuut toe aan de champignons en roerbak mee. 

Stap 6

Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto, zodra de laatste bouillon toegevoegd is.

Stap 7

Serveer de risotto met de champignons en broccoli.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto broccoli vegetarisch champignons diner parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴