Prei soep met venkel
Prei soep met venkel
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 el venk knol
- 1 bouillon blokje
- 1 liter water
- 150 ml room
- 1 tl tijm
- zwarte peper
- chili vlokken naar smaak
- 5 gr peterselie
- olie of boter
Venkel is een heerlijke groente met een lichte anijs smaak. Een goede combinatie met het pittige van de prei, wat samen een lekker recept voor een soep is.
Alles over venkel
Venkel is misschien voor velen een iets minder gangbare groente om mee te koken. Jammer, want het is echt een veelzijdige knolsoort. De licht anijsachtige smaak zorgt ervoor dat het een heerlijke toevoeging is aan veel recepten. Venkel kun je rauw eten, koken, stomen, stoven of bakken. Of natuurlijk in een heerlijke soep verwerken, zoals dit recept . Meer recepten met venkel proberen? Kijk dan eens hier onder tussen mijn suggesties voor lekkere recepten met venkel. Meer over venkel weten? Lees dan mijn ‘alles over venkel’ artikel.
Recepten met venkel:
De onderstaande recepten zijn enkele van mijn favorieten met venkel. Van salades tot risotto en pasta recepten. Om natuurlijk het heerlijke soep recept onderin niet te vergeten!
Bereiding
Stap 1
Snijd de venkel in kleine stukjes en was goed. Snijd ook de prei in ringen en was al het zand wat achtergebleven kan zijn op de prei goed weg.
Stap 2
Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit hierin eerst de prei in aan. Voeg hier na 5 minuten ook de stukjes venkel aan toe en roerbak dit alles ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Stap 3
Voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe aan de pan. Voeg hierbij ook 1 theelepel tijm. Laat de soep 10 minuten doorkoken. Pureer de soep tot deze glad is. Voeg vervolgens room toe en breng eventueel meer op smaak met chilipoeder, zwarte peper en eventueel zout.
Stap 4
Hak de peterselie fijn en meng deze ook door de soep.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link