Venkel salade met bleekselderij

Venkel salade met bleekselderij
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 citroen
- 3 stengels bleekselderij
- 5 gr -10 munt
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Dit is een salade van dunne plakjes venkel en bleekselderij. Samen met een lekkere frisse salade is dit een heerlijk bijgerecht.
Zelf venkel als salade maken
Venkel is een lekkere groente vanwege de anijs smaak. Deze knol kun je natuurlijk koken en verwerken door de risotto of met een tomaten saus. Maar wist jij dat venkel ook erg lekker is om rauw te eten? Zoals in deze salade. Dit is weer eens wat anders dan een salade van sla, tomaat en komkommer. De munt maakt deze salade lekker fris, door de dressing met onder andere citroen.
Snelle venkelsalade met bleekselderij
Dit is een hele eenvoudige salade om te maken, helemaal wanneer je een keukenmachine hebt. Gebruik dan het opzetstuk waarmee je dunne plakjes van de groenten kan snijden. Dit is de makkelijkste en snelste manier, maar je kunt ook een mandoline gebruiken. Zo kun je ook dunnen plakjes snijden. Heb je deze ook niet, geen probleem, je kunt de venkel ook met een mes in dunnen plakjes snijden.
Meer recepten met venkel?
Op zoek naar meer inspiratie voor recepten met venkel kun je in de onderstaande links vinden:
Zin ineen andere zomerse salade? Laat je dan inspireren door dit artikel!


Bereiding
Stap 1
Gebruik de keukenmachine om dunne plakjes van de venkelknol te schaven. Haal wel eerst het hart van de venkel eruit. Heb je geen mandoline of keukenmachine kun je dit ook dun snijden.
Stap 2
Schaaf ook dunne plakjes van de stengels bleekselderij.
Stap 3
Hak de munt fijn.
Stap 4
Maak de dressing olijfolie, honing, peper en zout en mengen. Voeg daarna het sap van een halve citroen toe en verdeel over de venkel salade.
Stap 5
Meng alles goed door elkaar en garneer met munt, een plakje citroen en dien de salade op!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link