Deel dit recept

Social media

Vegan rode bieten burgers

Bereidingstijd: 50 min.

Personen: 5


Ingrediënten

  • 150 gr rauwe rode bieten
  • 150 gr linzen
  • 150 gr kikkererwten
  • 150 gr -200 havermout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn poeder
  • een snuf chili poeder
  • peper en zout

Toppings:

  • romaine sla
  • tomaten
  • hamburger broodjes
  • 1 rode ui
  • komkommer

Muntsaus:

  • 4 el (soja) yoghurt
  • 1 el gehakte munt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

Deze burgers zijn veganistisch en gemaakt van rode bieten, kikkererwten en linzen. Een heerlijk recept die bij velen in de smaak valt!

Vegetarische burgers

Of dus eigenlijk veganistisch, omdat er helemaal geen dierlijke producten in verwerkt zijn. De bieten worden rauw in de burger verwerkt en de havermout is nodig voor de binding. Havermout neemt namelijk het vocht op zodat de burgers niet te nat worden en het deeg tot een bal gekneed kan worden. Deze bietenburgers kunnen ook op smaak gemaakt worden met ras el hanout in plaats van met paprika- en komijn poeder.

Havermout voor de binding

Het is lastig in te schatten hoeveel havermout er nodig is, want het kan best verschillen per portie bieten burgers. Houd dus een beetje extra bij de hand, want het kan zijn dat je meer nodig hebt. Wanneer het deeg tot een bal gevormd kan worden en niet meer aan je handen blijft plakken, heb je de juiste hoeveelheid te pakken.

Ferleon Patio Cooker

Ik heb de bietenburgers op de Patio Cooker van Ferleon gemaakt, heerlijke buiten in de tuin op een gietijzeren plaat. natuurlijk kun je de burgers ook in de pan maken!

Veganistische rode bieten burgers

Bereiding

Stap 1

Schil de bieten en hak deze fijn in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de tenen knoflook en hak deze mee. Voeg ook de kikkererwten, linzen en de specerijen toe.

Stap 2

Als alles gehakt is, voeg alles dan in een kom en voeg beetje bij beetje havermout toe tot je een stevige bal hebt. Dit is het deeg voor de burgers.

Stap 3

Vorm nu burgers van het deeg en pak deze per stuk in folie in. Leg ze in de koelkast of vriezer tot deze stevig zijn. Maak de muntsaus door alles te mengen. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes. Was de romaine sla. Snijd de hamburger broodjes in en bak aan de binnenkant tot het brood een beetje krokant is.

Stap 4

Verhit een beetje olie op de plaat en bak de burgers langzaam gaar aan beide kanten.

Stap 5

Bouw de burgers nu met de groenten en maak af met de munt saus.

linzen hoofdgerechten kikkererwten vegetarisch burger winter bieten diner vegan bbq ras el hanout bieten burgers top favorieten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen