Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ spies met zalm en courgette

BBQ spies met zalm en courgette

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 zalm moot
  • 9 plakjes courgette
  • 1 tl tijm
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Tzatziki:

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 0.5 komkommer
  • 1 tenen knoflook
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Keukenhulpjes:

  • 3 houten spiesen
  • keukenmachine
  • of rasp
  • dunschiller
  • aluminium bakje of folie
  • BBQ

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit zijn lekkere zalm en courgette spiesen voor bij de BBQ. De spiesen zijn erg lekker met zelfgemaakte tzatziki.

BBQ recepten 

Mijn favoriete spiesen zijn absoluut met vis! Let op bij het gebruik van vis op de BBQ dat je een stevige vis kiest. Denk hierbij aan zalm, kabeljauw of garnalen. De spiesen zijn makkelijk te maken en ook makkelijk te bereiden. Het is vooral belangrijk om de spiesen niet direct op de grill te leggen, omdat de vis makkelijk uit elkaar kan vallen. Gebruik een aluminium bakje of eventueel een dubbel vel aluminium folie om de vis op te leggen. Deze zalm spies is natuurlijk heerlijk, maar zalm burgertjes zijn ook onwijs lekker! 

Lekkere bijgerechten voor bij de BBQ

Een barbecue is niet compleet zonder stokbrood met kruidenboter, vers fruit en lekkere salades. Mijn favoriete salades op het moment zijn Amerikaanse koolsalade en vegetarische macaroni salade. Mocht je ook groente willen bereiden op de BBQ, dan is het ook heerlijk om een maiskolf op de BBQ leggen!

Heb jij deze zalmspies gemaakt? Laat mij dan middels de sterren weten hoe ze zijn.

Bereiding

Stap 1

Week de houten spiesen in water, ongeveer 30 minuten.

Stap 2

Snijd de moot zalm in 12 stukjes. Schaaf met een dunschiller 9 dunne plakken van de courgette. Rijg eerst een blokje zalm op de spies en vervolgens een plakje courgette op de prikker te rijgen. Herhaal tot er 4 stukjes zalm en 3 plakjes courgette aan elke spies zitten.

Stap 3

Verdeel olijfolie, peper, zout en tijm over de spiesen.

Stap 4

Maak de tzatziki door eerst de komkommer te raspen of fijn te malen in een keukenmachine. Pers vervolgens zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de overgebleven komkommer door de Griekse yoghurt. Rasp ook een teen knoflook boven de tzatziki. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vis & zeevruchten bijgerechten courgette zomer zalm diner bbq

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴