BBQ spies met zalm en courgette

BBQ spies met zalm en courgette
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 zalm moot
- 9 plakjes courgette
- 1 tl tijm
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Tzatziki:
- 5 el Griekse yoghurt
- 0.5 komkommer
- 1 tenen knoflook
- 2 el citroensap
- peper en zout
- 2 el olijfolie
Keukenhulpjes:
- 3 houten spiesen
- keukenmachine
- of rasp
- dunschiller
- aluminium bakje of folie
- BBQ
Dit zijn lekkere zalm en courgette spiesen voor bij de BBQ. De spiesen zijn erg lekker met zelfgemaakte tzatziki.
BBQ recepten
Mijn favoriete spiesen zijn absoluut met vis! Let op bij het gebruik van vis op de BBQ dat je een stevige vis kiest. Denk hierbij aan zalm, kabeljauw of garnalen. De spiesen zijn makkelijk te maken en ook makkelijk te bereiden. Het is vooral belangrijk om de spiesen niet direct op de grill te leggen, omdat de vis makkelijk uit elkaar kan vallen. Gebruik een aluminium bakje of eventueel een dubbel vel aluminium folie om de vis op te leggen. Deze zalm spies is natuurlijk heerlijk, maar zalm burgertjes zijn ook onwijs lekker!
Lekkere bijgerechten voor bij de BBQ
Een barbecue is niet compleet zonder stokbrood met kruidenboter, vers fruit en lekkere salades. Mijn favoriete salades op het moment zijn Amerikaanse koolsalade en vegetarische macaroni salade. Mocht je ook groente willen bereiden op de BBQ, dan is het ook heerlijk om een maiskolf op de BBQ leggen!
Heb jij deze zalmspies gemaakt? Laat mij dan middels de sterren weten hoe ze zijn.


Bereiding
Stap 1
Week de houten spiesen in water, ongeveer 30 minuten.
Stap 2
Snijd de moot zalm in 12 stukjes. Schaaf met een dunschiller 9 dunne plakken van de courgette. Rijg eerst een blokje zalm op de spies en vervolgens een plakje courgette op de prikker te rijgen. Herhaal tot er 4 stukjes zalm en 3 plakjes courgette aan elke spies zitten.
Stap 3
Verdeel olijfolie, peper, zout en tijm over de spiesen.
Stap 4
Maak de tzatziki door eerst de komkommer te raspen of fijn te malen in een keukenmachine. Pers vervolgens zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de overgebleven komkommer door de Griekse yoghurt. Rasp ook een teen knoflook boven de tzatziki. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link