Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quiche met zalm, spinazie en feta

Quiche met zalm, spinazie en feta

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 moot zalm (ongeveer 60 gram)
  • 250 gr spinazie
  • 100 gr feta
  • 5 eieren
  • 1 el -2 paneerme of -2 beschuiten
  • 200 ml room (ik gebruik haver room)
  • 1 volle tl gedroogde tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • Benodigdheden
  • quiche vorm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een quiche is een lekker makkelijk recept om te maken, omdat de oven het voornaamste werk doet. Dit recept voor quiche met zalm, spinazie en feta is een echte aanrader!

Een makkelijke quiche met zalm

Zalm in een quiche vind ik sowieso ontzettend lekker. En dat zalm een goede combi met spinazie is, dat is wel bekend. Toch wilde ik een extra smaakmaker toevoegen aan dit recept en dat is feta kaas geworden. Kijk dan wel dat je échte feta kaas gebruikt en niet de witte kaas variant. Althans, mijn voorkeur gaat uit naar feta, omdat dit meer smaak heeft.

Hoe maak je de perfecte quiche?

Een belangrijke vraag, want het is vaak lastig om de bodem van de quiche gaar te krijgen. Hier heb ik maar liefst drie tips voor. Dit zijn ze:

  • Gebruik de boven- en onderwarmte functie van de oven. Zo weet je zeker dat de onderkant van de quiche vorm voldoende verwarmd wordt en je dus een gare bodem krijgt.
  • Een ander probleem is vaak dat de vulling teveel vocht vrij laat. Daarom wordt de vorm ook zacht. Zorg dus dat je de groenten alvast blancheert of kort roerbakte en het overtollige vocht goed verwijderd.
  • De laatste tip is om een beetje paneermeel over de bodem te strooien, of een paar beschuiten fijn te knijpen. Dit zorgt ervoor dat het vocht opgenomen wordt, want er zal altijd iets van vocht zijn door de vulling.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Blancheer de spinazie of roerbak in een beetje boter. Voeg de spinazie dan in een vergiet en druk al het vocht eruit.

Stap 3

Breek de eieren in een kom en voeg hierbij de room, knoflookpoeder en tijm. Breng op smaak met peper en zout en klop alles goed met een garde.

Stap 4

Snijd de zalm in blokjes. Vet de quiche vorm in met boter en rol de bladerdeeg over de schaal uit. Prik gaatjes in de bodem met een vorm en verdeel een beetje paneermeel hier overheen.

Stap 5

Verdeel het ei & room mengsel over de quiche vorm met bladerdeeg. Verdeel de blokjes zalm hierin, de spinazie en brokkel de feta kaas er overheen.

Stap 6

Bak de quiche af in ongeveer 35-40 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten vis & zeevruchten feta zalm diner oven quiche

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴