Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vis burgertjes van makreel en courgette

Vis burgertjes van makreel en courgette

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blikje makreel van 125 gram
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • zout en zwarte peper
  • 3 takjes peterselie

Dipsaus:

  • 3 el yoghurt
  • 3 takjes munt
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze visburgertjes zijn gemaakt van courgette en makreel en zijn veelzijdig! Zo kun je ze met een hamburger broodje eten, maar ze zijn ook erg lekker als lichte lunch met een lekkere salade erbij.

Zelfgemaakte vis burgertjes van makreel

Super simpel eigenlijk, want ik gebruik makreel uit blik. Toen ik dit recept maakte had ik letterlijk alles in huis. Ik heb dan ook een goede voorraadkast waar meestal visconserven in liggen. Kruiden heb ik ook in huis en toevallig had ik ook een courgette. Dat resulteerde in deze lekkere burgers.

Lunch of als burger

Je kunt natuurlijk een lekkere burger bouwen met hamburger broodjes, sla, tomaat, komkommer of andere groenten die je in huis hebt. Ook dan is deze dipsaus erg lekker voor erbij. Zelf at ik dit als lunch, met een kleine salade erbij. Eigenlijk kun je dus alle kanten opgaan met dit recept, net waar jij zin in hebt!

Bereiding

Stap 1

Maak de dipsaus door munt grof te hakken en vervolgens door de yoghurt te roeren. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Stap 2

Neem het blikje makreel en voeg de makreel in een kom. Gebruik niet alle olie uit het blikje.

Stap 3

Knijp al het vocht uit de courgette (of laat de courgette uitlekken). Let op, dit is belangrijk anders wordt het deeg te dun en kun je er geen burgertje van bakken!

Stap 4

Rasp daarna de courgette boven de kom met de makreel.

Stap 5

Voeg de eieren bij de makreel en courgette en kluts dit door elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Stap 6

Hak de peterselie grof en voeg dit ook bij het ei mengsel. Voeg vervolgens ook het bloem toe tot je een egale massa hebt waar je burgertjes van kunt bakken.

Stap 7

Verhit dan een beetje olie in een pan en maak met twee lepels drie hoopjes in de pan van het mengsel. Druk indien een beetje rond en plat tot burgers. Bak de burgertjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn.

Stap 8

Herhaal met de rest van het mengsel en serveer de burgertjes vervolgens met de dipsaus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch vis & zeevruchten bijgerechten courgette burger hapjes & snacks makreel oud & nieuw diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴