Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade Nicoise met tonijn en ansjovis

Salade Nicoise met tonijn en ansjovis

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr aardappel
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 200 gr boontjes
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • ½ komkommer
  • 2 eieren
  • 2 el kappertjes
  • 50 gr olijven
  • 70 gr sla (romaine)
  • Vinaigrette: 
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijn azijn
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het recept van deze klassieke salade Niçoise mocht niet ontbreken op mijn website. Het is een maaltijd salade door de toevoeging van aardappeltjes. Natuurlijk mag tonijn en ansjovis ook niet ontbreken.

Franse salade Niçoise

Tijdens Hemelvaart was ik samen met Erik in Parijs, waar we onder andere een heerlijke salade Niçoise aten. Dat gaf mij de inspiratie om deze lekkere salade ook thuis te maken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in Parijs geen aardappeltjes in de salade kon vinden, maar ik heb deze toch toegevoegd. Op deze manier is het toch een echte maaltijd salade. Verder zitten er veel smaakmakers in de salade zoals natuurlijk de vis, maar ook de kappertjes en olijven.

Bereiding

Stap 1

Snijd de uiteinden van de boontjes.

Stap 2

Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in plakjes.

Stap 3

Kook de eieren medium of hard. Laat de eieren schrikken en pel als ze afgekoeld zijn. Snijd vervolgens in partjes.

Stap 4

Was de aardappeltjes en kook deze beetgaar in ongeveer 15 minuten of tot je makkelijk in de aardappeltjes kunt prikken met een vork. Voeg de laatste 5 minuten de boontjes toe. Giet de aardappels af en snijd in partjes.

Stap 5

Maak in de tussentijd de vinaigrette door olijfolie, mosterd en azijn goed te mengen met een garde. Breng op smaak met een beetje zwarte peper. Voeg de dressing bij de aardappeltjes en boontjes zodra deze afgegoten zijn.

Stap 6

Voeg de sla samen met de cherrytomaatjes, komkommer, tonijn, ansjovis, olijven en kappertjes. Voeg vervolgens ook de aardappelpartjes en boontjes met de dressing toe. Maak af met de partjes ei.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vis & zeevruchten tonijn ansjovis sla diner salade niçoise sperziebonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴