Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Sushi bowl met pittige tonijn salade

Sushi bowl met pittige tonijn salade

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr -200 sushi rijst
  • 2 el rijst azijn
  • een beetje suiker
  • peper en zout

Toppings:

  • ½ komkommer (zoetzuur bijvoorbeeld)
  • ½ mango
  • 1 avocado
  • 155 gr sojaboontjes (blikje)
  • 160 gr tonijn uit blik
  • 1 el mayonaise
  • wasabi naar smaak
  • 1 -2 lente uien saitaku sushi and salad sprinkle
  • ingemaakte rode uien

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Sushi bowl zijn niet meer weg te denken bij ons. Maar, natuurlijk is afwisseling belangrijk, daarom maakte ik deze sushi bowl met een pittige tonijn salade.

Sushi bowl met tonijn

Soms wil ik even een makkelijk variant van sushi bowl maken. Eentje zonder rauwe vis of zonder krokante tofu, omdat dit toch producten zijn die je maar net in huis moet hebben. In dat geval is een blikje tonijn perfect om een daar heerlijke pittige tonijn salade mee te maken. De pittigheid komt in dit geval van de wasabi, omdat ik dat toch het meeste vind passen bij een sushi bowl. En de sushi bowl is dan wat mij betreft pas af met sushi and salad sprinkle van saitaku. Dit is geroosterde zeewier en sesam. Lekker voor een krokante touch!

Bereiding

Stap 1

Indien je zoet zure komkommer wilt maken, doe dit dan eerst. Snijd komkommer in kleine stukjes. Verwarm gelijke hoeveelheden water en azijn en voeg een beetje suiker toe. Giet over de komkommer en bewaar in een luchtdichte pot.

Stap 2

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking en voeg op het einde het azijn, suiker, peper en zout toe. Snijd de mango in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.

Stap 3

Meng mayonaise met wasabi en voeg dit toe aan de uitgelekte tonijn, samen met de lente ui. Meng goed door.

Stap 4

Snijd de avocado in plakjes.

Stap 5

Maak nu de sushi bowl door de rijst onderin te voegen en vervolgens alle toppings erom heen te leggen. Ziet er mooi uit toch? En dan nu mengen maar, want dat vind ik stiekem het aller lekkerst

Stap 6

)

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst tofu vis & zeevruchten tonijn zomer aziatisch sushi bowl tempeh zeewier tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴