Gerookte zalm bonbon
Gerookte zalm bonbon
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 3 plakjes gerookte zalm
- 60 gr komkommer
- 1 el flinke Griekse yoghurt
- 1 el gehakte dille
- peper en zout
- een paar blaadjes sla
Dit hapje van gerookte zalm is lekker en ziet er feestelijk uit. De bonbon is gevuld met een romig komkommer mengsel met dille.
Zelf een feestelijk hapje maken
Dit hapje ziet er natuurlijk feestelijk uit en daarom is het zeker geschikt als hapje tijdens een gezellig diner. Zoals bij het kerstdiner. Het is de perfecte start van een diner. En mocht je nu een geweldige borrelplank maken of een uitgebreide brunch, dan is dit hapje ook erg geschikt. Want deze bonbons zien er niet alleen zo leuk uit, maar de smaak is natuurlijk ook erg goed. De komkommer maakt het lekker fris en de dille zorgt voor lekker veel smaak!
Inspiratie voor hapjes
Ik ben echt helemaal gek op kleine hapjes. Dus wil je een tafel met allemaal hapjes maken? Dan geef ik je hieronder nog meer inspiratie!
Bereiding
Stap 1
Snijd de komkommer in kleine stukjes. Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes voor de garnering.
Stap 2
Voeg Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie. Maak zo nog twee bonbons. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft.
Stap 4
Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link