Aziatische zalm met geroosterde broccoli
Aziatische zalm met geroosterde broccoli
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 moten zalm met vel
- 500 gr broccoli
- 180 gr zilvervlies rijst
- 20 ml sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 cm verse gember
- 1 tl suiker
- 3 el olie
- peper en zout
Dit is een lekker Aziatisch recept met zalm in een soja-gember saus. Samen met broccoli en rijst is dit een makkelijke, maar gezonde maaltijd.
Een Aziatisch recept met sojasaus
Dit recept heeft een heerlijk Aziatisch tintje door sojasaus, gember en rode peper. De marinade is onwijs lekker en maakt dit een top recept. Wist je dat sojasaus uit Japan gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen? Het heeft een zoutige smaak, dus zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat. Een beetje is vaak al genoeg. Zorg dat je Japanse sojasaus niet verward met Indonesische ketjap manis. Deze is een stuk zoeter namelijk. In dit recept wordt dus Japanse, zoute sojasaus gebruikt.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Hak de knoflook en gember beide fijn en snijd plakjes van de rode peper. Maak de marinade door de suiker, sojasaus, 1 eetlepel olie, knoflook, rode peper en gember te mengen. Marineer de zalm in de marinade, minimaal 10 minuten.
Stap 3
Snijd de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Voeg 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Schep tussendoor om.
Stap 4
Kook de rijst in ongeveer 12-15 minuten gaar en giet vervolgens af.
Stap 5
Verhit een pan en pak de zalm op laag tot middelhoog vuur in de marinade. Bak de zalm 5 minuten op de kant met de huid en als laatste 2 minuten op de andere kant. Voeg indien nodig een beetje water toe aan de pan om het een sausje te maken.
Stap 6
Voeg eerst rijst op de borden en schep vervolgens de geroosterde broccoli erbij. Leg de zalm erbij en verdeel de saus eroverheen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link