Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met gerookte zalm, erwtjes en courgette

Risotto met gerookte zalm, erwtjes en courgette

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 150 gr risotto rijst
  • 500 ml water
  • ½ bouillonblokje
  • 100 gr gerookte zalm
  • 75 gr erwtjes
  • ½ courgette
  • 3 gr verse dille
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een recept voor risotto met erwtjes, courgette en gerookte zalm. De risotto wordt lekker op smaak gebracht met een beetje verse dille.

Hoe bereid je risotto rijst?

Het lijkt misschien moeilijk om risotto rijst te bereiden, maar niets is minder waar. In de basis voor risotto fruit ik eerst wat ui en knoflook aan in een beetje olie, voeg ik de risotto toe, bak even mee en ga dan over op het. De truc is om beetje bij beetje bouillon toe te voegen, elke keer een beetje meer wanneer de rijst het vocht opgenomen heeft. Roer niet teveel en laat de rijst zijn werk doen. 

Veelzijdige risotto

Ah, wat kun je risotto toch lekker op veel verschillende manieren bereiden. Het is een ideale manier om restjes uit de koelkast op te maken. De basis voor risotto blijft namelijk altijd hetzelfde. Maak de risotto vervolgens af met groenten, vis of vlees naar keuze. Dit recept is  dus met gerookte zalm, lekker veel smaak geeft dat. Vis en dille zijn een heerlijke combinatie, dus daarom koos ik voor dille als kruid in dot recept. Meer inspiratie voor risotto?

Kijk dan eens tussen de onderstaande recepten:

  1. Risotto met champignons en broccoli
  2. Risotto met asperges en zwarte knoflook
  3. Risotto met venkel en citroen
  4. Risotto met kabeljauw, venkel en spekjes
  5. Risotto met erwtjes en garnalen

Kidsproof risotto

Bij ons is risotto een echte hit voor ons kindje Noah. Hij smult altijd van de verschillende soorten risotto. De perfecte manier om ook groenten in de avondmaaltijd te verwerken. Ik kan wel zeggen dat risotto zijn lievelingseten is!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de gerookte zalm fijn en hak de dille.

Stap 2

Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.

Stap 3

Verhit een pan en verhit een beetje olie. Bak vervolgens de ui tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de risotto rijst en roerbak 2 minuten. Voeg ongeveer een derde van de bouillon toe aan de risotto rijst. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen door de rijst.

Stap 4

Zet een pannetje met water op, breng aan de kook en blancheer de erwtjes ongeveer 2-3 minuten. Verhit een beetje boter in een pannetje en bak de courgette blokjes gaar in ongeveer 5-7 minuten. Voeg op het laatst de stukjes gerookte zalm toe en bak nog eens 2 minuten mee. Zet het vuur uit en voeg de erwten en dille erbij. 

Stap 5

Serveer de risotto met de gerookte zalm en groenten. Breng indien nodig op smaak met zwarte peper.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten risotto courgette erwten italiaans diner lente gerookte zalm erwtjes kids

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴