Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pizza calzone met tonijn

Pizza calzone met tonijn

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 el rechthoekig v pizzadeeg (vers)
  • 100 ml tomaten passata
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • ½ paprika
  • 1 blikje tonijn (ongeveer 50 gr)
  • 1 kleine witte ui
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pizza calzone is een pizza die dichtgevouwen is. Deze calzone is gevuld met mozzarella, paprika en tonijn, een heerlijke combinatie!

Zelf een pizza calzone maken

Pizza is altijd goed toch? Maar het is ook lekker om eens iets anders te proberen en daarom maakte ik deze pizza calzone. Het pizzadeeg wordt dichtgevouwen en daardoor blijven de ingrediënten extra lekker. Deze calzone is gevuld met tonijn, paprika en ui. Vergeet niet de pizza saus en mozzarella, die maken deze calzone extra lekker. Natuurlijk kun je lekker experimenteren met de ingrediënten. Kies jouw favorieten!

Zelfgemaakt pizzadeeg

Deze pizza calzone kun je makkelijk en snel zelf maken als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. Wil je all-the-way gaan? Maak dan je eigen pizzadeeg! Dit maakt de pizza natuurlijk extra lekker. Al eerder maakte ik een pizza van zelfgemaakt deeg. Wil je het deeg zelf maken? Gebruik dan het onderstaande recept:

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur. Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Snijd blokjes van de paprika. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Laat de tonijn uitlekken.

Stap 3

Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 4

Verdeel ook de blokjes paprika, stukjes mozzarella, witte ui en tonijn eroverheen. Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten paprika tonijn pizza diner calzone

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴