Zelfgemaakte zalmsalade

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 150 gr zalm
  • 1 el kappertjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 bagels
  • 1 takjes peterselie
  • 3 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Deze zalm salade met bleekselderij en kappertjes is onwijs lekker op een verse bagel. De salade wordt gemaakt van verse zalm.

Een heerlijke broodsalade

Deze zalmsalade is onwijs lekker op brood, of in het geval van dit recept op een heerlijke verse bagel. In dit favoriete recept voor zalmsalade gebruik ik het liefst een vers stuk zalm. Deze kook ik en prak ik vervolgens met een vork. Deze salade is wat grover van structuur en de bleekselderij zorgt echt voor een frisse en knapperige touch aan de salade. Daarom zal deze bij velen in de smaak vallen! Mocht je voor een echte snelle variant wilt gaan, dan kun je ook kiezen voor een blikje zalm. Maar, het resultaat is anders en zeker minder lekker!

Bij de borrel of lunch

Ook bij de borrel is deze salade onwijs lekker. Lekker op een toastje of een stukje stokbrood, gezellig met een borreltje erbij. De combinatie van deze salade en knapperige sesam bagels is voor mij echt een blijvertje en is een heerlijke feestelijke lunch.

Bereiding

Stap 1

Neem een steelpannetje en vul met een laagje water. Kook de zalm gaar in ongeveer 5 minuten. Dit is afhankelijk van de dikte van de zalm, dus controleer goed of deze gaar is.

Stap 2

Was in de tussentijd de bleekselderij en snijd de stengel in eerst een paar keer in de lengte. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 3

Meng in een kommetje 3 eetlepels yoghurt, gehakte peterselie, het citroensap en breng met peper en zout. Meng ook de kappertjes door de yoghurt.

Stap 4

Neem een vork en prak de zalm fijn. Voeg de zalm en bleekselderij toe aan de yoghurt en meng goed.

Stap 5

Halveer de bagels en beleg met de zalmsalade.

salades lunch vis & zeevruchten bleekselderij hapjes & snacks zalm oud & nieuw
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media