Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Croissant krans met gerookte zalm en roerei

Croissant krans met gerookte zalm en roerei

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 blikjes croissant deeg
  • 6 eieren + 1 extra losgeklopt ei om het deeg mee in te strijken
  • 150 gr gerookte zalm
  • 100 gr doperwten
  • 1 scheutje kookroom (ik gebruik haver room)
  • 2 el maanzaad
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • een kommetje of glas

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is perfect voor tijdens de kerst brunch. Heerlijk gevuld met gerookte zalm, doperwten en roerei in knapperig croissant deeg. De krans vorm steelt de show op tafel. De ouwels met Jaimy's Kitchen geeft deze krans een persoonlijke touch, zo vind ik het extra leuk om deze krans te serveren aan mijn gasten.

Heerlijk brunch recept voor Kerst

Je kunt dit zeker als ontbijt, lunch of brunch serveren tijdens de feestdagen. Het ziet er toch ook onwijs feestelijk uit? Met de ingrediënten kun je een beetje spelen. Denk aan de gerookte zalm inwisselen voor spekjes of hamreepjes. Ook kun je doperwten inwisselen voor spinazie, ook ontzettend lekker! Je zou ook tomaatjes kunnen toevoegen aan het recept.

Primus Ouwel met Jaimy's Kitchen

Dit vind ik dus écht te gek. Mijn naam op deze heerlijke kerstkrans! Dit is een mega leuke persoonlijke touch aan het gerecht, iedereen mag weten dat ik deze gemaakt heb, yes! Eigenlijk wist ik helemaal niet dat ik dit kon doen, zo'n persoonlijke stempel op mijn gerechtje zetten. Het leuke is dat jij dit thuis ook kunt doen, je kunt jouw eigen ouwels bestellen. Een leuke persoonlijke boodschap op een taartje of net zoals ik op deze croissant krans.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Blancheer de doperwten een paar minuten en zet aan de kant. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 2

Maak een roerei door de eieren te klutsen met een scheutje room. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak het roerei langzaam gaar en voeg als dit gaar is de doperwten toe.

Stap 3

Haal het croissant deeg uit de verpakking en maak de driehoeken los van elkaar. Zet een klein kommetje of een groot glas in het midden op een vel bakpapier, al op de bakplaat. Leg om het kommetje heen de lapjes croissant deeg, zodat ze elkaar overlappen. Verdeel het ei rondom het kommetje in een ronde krans. Verdeel hier de zalm overheen.

Stap 4

Vouw nu alle puntjes naar binnen en druk een beetje dicht aan de binnenkant. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en verdeel hier het maanzaad overheen. Leg hier 1 of een paar ouwels op. Bak de krans af in ongeveer 20 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch ontbijt vis & zeevruchten kerst oven brunch doperwten gerookte zalm pasen krans roerei erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴